Artikel top billede

Disse it-serviceleverandører er ramt af krisen

Markedet for it-service er hårdt ramt af finanskrisen. Se her, hvilke leverandører, der er særligt hårdt ramt.

Computerworld News Service: Den globale omsætning på it-services er faldet med 5,5 procent i 2009 i forhold til 2008, lyder det fra analysehuset Gartner.

Den samlede omsætning udgjorde i 2009 knap 4,5 billioner kroner.

"2009 var et år uden fortilfælde for it-service-leverandørerne," siger Kathryn Hale, analysechef i Gartner.

Hun peger på, at service-leverandørerne i stor udstrækning skiftede forretningsfokus i 2009 fra at have været bygget på aggressivt salg og taktisk håndtering af omsætningen til nye strategier, der alene har haft til formål at holde omsætningen stabil og tøjle omkostningerne.

"Udviklingen er gået i retning mod at holde loft over omkostningerne og håndtere rentabiliteten," siger hun.

Alle de fem største går tilbage

Alle de fem største leverandører af it-services oplevede i 2009 nedgang i omsætningen.

HP og Accenture oplevede den største nedgang med henholdsvis 10,4 procent og 11,8 procent.

De 20 største leverandører gik som helhed en smule frem i forhold til deres mindre konkurrenter, hvor disse 20 største i 2009 udgjorde 37,5 procent af markedet i forhold til 37,3 procent i 2008.

De indiske leverandører voksede i 2009 med kun 3,6 procent, hvilket betegner en relativ nedgang fra en vækst på 15,4 procent i 2008.

De indiske leverandører blev ramt tidligt under finanskrisen.

Det var også forventeligt, da disse leverandører i særlig høj grad sælger til den finansielle sektor og typisk er markedsførende inden for offshore applikationsudviklings-services, hvilket er relativt let at udskyde i hårde tider.

"De seks største indiske leverandørers samlede andel af det globale marked for it-services steg i 2009 en smule til 2,7 procent sammenlignet med deres andel på 2,5 procent i 2008. Disse leverandører offentliggjorde en stærkere samlet vækst i det amerikanske marked (6,5 procent vækst) end i det vesteuropæiske marked (2,7 procent negativ vækst)," siger Arup Roy, der er senioranalytiker hos Gartner.

"2010 vil blive et år med fokuserede omjusteringer for it-service-leverandørerne," vurderer Hale.

"Den disciplin, der blev udvist i 2009 efterlader branchen profitabel og relativt smidig. Men investorerne vil forvente at se vækst i omsætningen, og det vil blive en større udfordring at tøjle disse forventninger samtidig med at vedligeholde marginerne, end det var at opnå de til sammenligning utvetydige mål i 2009, hvor forventningerne var moderate," tilføjer hun.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere