Artikel top billede

Nintendos overskud falder for første gang i seks år

En lavere efterspørgsel på Wii og DS trækker ned i salgstallene og nettoresultatet hos den japanske producent af spil og spillekonsoller.

Computerworld News Service: Nintendos nettoresultat er faldet for første gang i seks år, idet lavere efterspørgsel på spillekonsollerne Wii og DS, mangel på de store hit-spil og den stærke japanske yen presser virksomheden.

Nintendo, der har hovedkvarter i Kyoto, har offentliggjort et nettoresultat for regnskabsåret fra april 2009 til marts 2010 på 228,6 milliarder yen eller 14,43 milliarder kroner, hvilket udgør et fald på 18 procent i forhold til sidste år. Nettoomsætningen ligger på 88,36 milliarder kroner, hvilket udgør et fald på 22 procent.

Nintendo kæmpede med lave salgstal for Wii'en i regnskabsårets første halvdel men var i stand til at øge efterspørgslen med en prisnedskæring ved indgangen til den afgørende sidste periode i regnskabsåret. Der blev skåret omkring 20 procent af prisen, hvilket hjalp til at øge salget nok til at gøre op for det svagere salg tidligere på året.

Antallet af solgte Wii-konsoller sneg sig op på 20,5 millioner, hvilket er næsten seks millioner konsoller færre end året før.

Europæisk salg faldet med en tredjedel

Der var blandede resultater for den håndholdte spillekonsol DS. Nintendo DS'en oplevede rekordhøje salgstal i Nordamerika, men uændrede salgstal i Japan, mens salgstallene i Europa faldt med omkring en tredjedel, hvilket trak ned i den globale omsætning.

Der blev på verdensplan solgt 27,1 millioner DS'er i løbet af det netop afsluttede regnskabsår, hvilket er fald på 13 procent.

Salget af software oplevede nedgang over hele linjen. Salget af DS-software faldt med 23 procent til 151,6 millioner enheder på verdensplan, hvor der var nedgang i alle regioner. Salget af Wii-software faldt med seks procent til 191,8 millioner enheder med nedgang i alle regioner på nær i Japan.

Nintendo har dog størst indtjening fra udlandet, og at den japanske møntfod står stærkt, trækker ned i det overskud, der kommer fra andre valutaer, når det måles i yen.

Selvom årets regnskab er svagt sammenlignet med sidste og forrige års, så er nettoomsætningen og nettoresultatet virksomhedens tredjebedste nogensinde. De ligger langt over regnskabet fra marts 2007.

Nintendo forventer, at nettoresultatet vil falde igen i det nye regnskabsår. Virksomheden forventer, at omsætningen vil forblive stort set uændret på omkring de 88 milliarder kroner for det regnskabsår, der slutter marts 2011, men at nettoresultatet vil falde med omkring 12 procent til 12,6 milliarder kroner.

Nintendo planlægger i år at lancere en ny version af sin DS, der inkluderer en skærm, der kan vise billeder i 3D. Nintendo 3DS, som den kommer til at hedde, vil for første gang blive fremvist til offentligheden ved den kommende E3-spilmesse i USA og forventes på markedet, før året er omme.

3DS forventes at øge årets salg af DS med omkring 11 procent i forhold til sidste år.

Virksomheden forventer, at salget af Wii vil fortsætte nedad og falde med omkring 12 procent til 18 millioner enheder.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere