Artikel top billede

Microsoft: Den store EU-krise er en mulighed for os

Interview: Europas pengeproblemer er en oplagt mulighed for fremstød for Microsoft, mener Microsofts øverste chef for alle markeder uden for Amerika, Jean-Philippe Courtois.

Den nuværende euro-krise og Europas massive gældsproblemer afspejler nogle omfattende problemer i Europa, som it-branchen bør se som en mulighed for vækst og forretning.

Sådan lyder det fra Jean-Philippe Courtois, øverste chef for Microsoft International og selskabets samlede forretninger uden for USA og Canada, som Computerworld har mødt.

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.

"Overalt i Europa er der for tiden stort pres på borgere og regeringer, fordi det er nødvendigt at skære ned på budgetterne. Det gør ondt. Og der er hårdt brug for innovative løsninger, der kan udløse omkostningsreduktioner. På den måde er EU-krisen en forretningsmulighed for os," siger han.

Effektiviseringer, effektiviseringer

Her er it og automatiseringer af ellers mandskabskrævende processer en helt oplagt mulighed, mener han.

Samme konklusion er en række lande kommet til. Det gælder ikke mindst Danmark, hvor videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) for nylig fortalte om sine ønsker til Computerworld. Det kan du læse mere om her.

For Jean-Philippe Courtois gælder det, at den demografiske udvikling i Europa viser, at vi skal have færre folk til at yde mere for at få pengene til at passe.

Han mener, at især cloud computing er en mulighed for at effektivisere og spare penge i mange sammenhænge.

Det er flere år siden, at Microsoft rettede øjnene mod skyen og annoncerede, at fremtidens fokus - når det gælder produktudvikling, salg og strategi - skulle ligge på udnyttelsen af internettets stigende kapacitet. Kickstarten på omstillingsprocessen kan du læse mere om her.

Strategien har blandt andet ført til, at Microsoft har bygget et meget stort datacenter i Dublin i Irland, der bliver hjemsted for data fra Microsofts cloud-kunder. Du kan læse mere om centret her.

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.

Udviklerne er med. Nu mangler kunderne

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.

Siden har selskabets udviklingsarbejde været ganske målrettet mod denne strategi, hvor blandt andet udviklingsværktøjet Azure spiller en vigtig rolle.

Herhjemme er der siden årsskiftet blevet lanceret omkring 270 cloud-baserede produkter, der bygger på Azure. Flere er på vej.

Også i større målestok mener Microsoft, at der er oplagte områder at kigge på, hvis omkostningerne skal ned.

"Man bruger for eksempel mainframes mange steder, men de koster altså utroligt mange penge at drive. Og er man dristig og vidende, har man her en mulighed for at spare penge bare ved at trække stikket ud," mener Jean-Philippe Courtois.

Du kan læse mere om mulighederne for at spare penge på mainframe her.

Større fleksibilitet

Ifølge Jean-Philippe Courtois ønsker mange it-ansvarlige i erhvervslivet i dag en langt mere fleksibel organisation og en mere fleksibel omkostningsstruktur, hvor man ikke er bundet af servere, infrastruktur og anden hardware.

Der er imidlertid lang vej endnu, før man kan sige, at cloud computing for alvor har haft et gennembrud, mener Jean-Philippe Courtois.

"For konservative selskaber handler det om, at folk skal vænne sig til, at deres data ikke befinder sig i huset. For andre handler det om problemstillinger med eksempelvis privacy, når data befinder sig hos tredjepart," siger han.

Her er Europa et ganske specielt marked for et globalt selskab som Microsoft.

"For der findes jo ikke et samlet marked for elektroniske kommunikations-tjenester. Hvert land har sine egne regler og fortolker dem på sin egen måde," siger Jean-Philippe Courtois.

Det stiller store krav til selskabets landechefer, der blandt andet har til opgave at påvirke lovgivningsprocesserne og politikerne i deres pågældende lande.

Politikere skal uddannes

"Vi fokuserer meget på at uddanne politikere og andre - også på EU-niveau. Der er altid en del misforståelser og mangel på viden," siger Jean-Philippe Courtois.

Problemstillingerne handler især om privacy og sikkerhed. Hvem ejer data? Hvem har adgang? Hvor sikker er den?

"Som selskab har vi valgt at deltage aktivt i denne diskussion, fordi vi har stor forståelse for de præmisser, som erhvervslivet arbejder ud fra, ligesom vi har nøje kendskab til de politiske processer. Vi arbejder jo ret aggressivt efter en cloud-strategi, og det sker på grundlag af de erfaringer, som vi har gjort os i de seneste 10 år," siger han.

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.