Artikel top billede

Microsoft: Den store EU-krise er en mulighed for os

Interview: Europas pengeproblemer er en oplagt mulighed for fremstød for Microsoft, mener Microsofts øverste chef for alle markeder uden for Amerika, Jean-Philippe Courtois.

Den nuværende euro-krise og Europas massive gældsproblemer afspejler nogle omfattende problemer i Europa, som it-branchen bør se som en mulighed for vækst og forretning.

Sådan lyder det fra Jean-Philippe Courtois, øverste chef for Microsoft International og selskabets samlede forretninger uden for USA og Canada, som Computerworld har mødt.

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.

"Overalt i Europa er der for tiden stort pres på borgere og regeringer, fordi det er nødvendigt at skære ned på budgetterne. Det gør ondt. Og der er hårdt brug for innovative løsninger, der kan udløse omkostningsreduktioner. På den måde er EU-krisen en forretningsmulighed for os," siger han.

Effektiviseringer, effektiviseringer

Her er it og automatiseringer af ellers mandskabskrævende processer en helt oplagt mulighed, mener han.

Samme konklusion er en række lande kommet til. Det gælder ikke mindst Danmark, hvor videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) for nylig fortalte om sine ønsker til Computerworld. Det kan du læse mere om her.

For Jean-Philippe Courtois gælder det, at den demografiske udvikling i Europa viser, at vi skal have færre folk til at yde mere for at få pengene til at passe.

Han mener, at især cloud computing er en mulighed for at effektivisere og spare penge i mange sammenhænge.

Det er flere år siden, at Microsoft rettede øjnene mod skyen og annoncerede, at fremtidens fokus - når det gælder produktudvikling, salg og strategi - skulle ligge på udnyttelsen af internettets stigende kapacitet. Kickstarten på omstillingsprocessen kan du læse mere om her.

Strategien har blandt andet ført til, at Microsoft har bygget et meget stort datacenter i Dublin i Irland, der bliver hjemsted for data fra Microsofts cloud-kunder. Du kan læse mere om centret her.

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.

Udviklerne er med. Nu mangler kunderne

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.

Siden har selskabets udviklingsarbejde været ganske målrettet mod denne strategi, hvor blandt andet udviklingsværktøjet Azure spiller en vigtig rolle.

Herhjemme er der siden årsskiftet blevet lanceret omkring 270 cloud-baserede produkter, der bygger på Azure. Flere er på vej.

Også i større målestok mener Microsoft, at der er oplagte områder at kigge på, hvis omkostningerne skal ned.

"Man bruger for eksempel mainframes mange steder, men de koster altså utroligt mange penge at drive. Og er man dristig og vidende, har man her en mulighed for at spare penge bare ved at trække stikket ud," mener Jean-Philippe Courtois.

Du kan læse mere om mulighederne for at spare penge på mainframe her.

Større fleksibilitet

Ifølge Jean-Philippe Courtois ønsker mange it-ansvarlige i erhvervslivet i dag en langt mere fleksibel organisation og en mere fleksibel omkostningsstruktur, hvor man ikke er bundet af servere, infrastruktur og anden hardware.

Der er imidlertid lang vej endnu, før man kan sige, at cloud computing for alvor har haft et gennembrud, mener Jean-Philippe Courtois.

"For konservative selskaber handler det om, at folk skal vænne sig til, at deres data ikke befinder sig i huset. For andre handler det om problemstillinger med eksempelvis privacy, når data befinder sig hos tredjepart," siger han.

Her er Europa et ganske specielt marked for et globalt selskab som Microsoft.

"For der findes jo ikke et samlet marked for elektroniske kommunikations-tjenester. Hvert land har sine egne regler og fortolker dem på sin egen måde," siger Jean-Philippe Courtois.

Det stiller store krav til selskabets landechefer, der blandt andet har til opgave at påvirke lovgivningsprocesserne og politikerne i deres pågældende lande.

Politikere skal uddannes

"Vi fokuserer meget på at uddanne politikere og andre - også på EU-niveau. Der er altid en del misforståelser og mangel på viden," siger Jean-Philippe Courtois.

Problemstillingerne handler især om privacy og sikkerhed. Hvem ejer data? Hvem har adgang? Hvor sikker er den?

"Som selskab har vi valgt at deltage aktivt i denne diskussion, fordi vi har stor forståelse for de præmisser, som erhvervslivet arbejder ud fra, ligesom vi har nøje kendskab til de politiske processer. Vi arbejder jo ret aggressivt efter en cloud-strategi, og det sker på grundlag af de erfaringer, som vi har gjort os i de seneste 10 år," siger han.

Du kan læse mere fra interviewet med Jean-Philippe Courtois her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere