Artikel top billede

SAP-chef: Derfor betaler vi overpris for Sybase

SAP-chef Bill McDermott synes, at det er rimeligt at betale 44 procent i overpris for Sybase. Se her hvorfor.

Det er helt rimeligt, at SAP betaler 34 milliarder kroner for Sybase i det tyske selskabs største opkøb, siden det i 2007 købte Business Objects.

Sådan lyder det fra den ene af SAP's to topchefer, Bill McDermott, der deltager i SAP's store Sapphire-konference, der netop er blevet skudt i gang i Florida, USA.

Computerworld er med på konferencens tyske aflægger i Frankfurt, som du kan læse meget mere om i disse spalter i den kommende tid.

SAP betalte 34 milliarder kroner for Sybase, og den pris er på mange måder meget høj, hvilket du kan læse mere om her.

Opkøb koster mange penge

"Ekstraordinære opkøb er ikke billige. Og dette opkøb giver os en førende position inden for mobility," siger Bill McDermott.

Han peger på, at både han og SAP's anden topchef, danske Jim Hagemann Snabe, mener, at mobile enheder bliver de dominerende apparater i fremtiden.

"Så dette er en dynamit-handel for begge parter, og vi har umådeligt meget tillid til, at opkøbet vil føre til flot position i markedet," siger Bill McDermott.

SAP betaler imidlertid en heftig overpris for Sybase, hvis man måler ud fra den pris, som Sybase-aktien gennemsnitlig er blevet handlet for.

SAP betaler 65 dollar per Sybase-aktie, hvilket er 44 procent over den gennemsnitlige handelspris. Det er en del år siden, at Sybase-aktien var over 50 dollar.

Analytikere har spekuleret i, at grunden til overprisen har været, at SAP har været i budkrig med eksempelvis Hewlett-Packard om Sybase.

"Det er meget vigtigt, at Sybase-folkene forstår, at dette opkøb handler om vækst, kunde-tilfredshed og udbygning af SAP's økosystem," siger Bill McDermott.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere