Nu kan du Skype 'gratis' over 3G-nettet

Skypes seneste opdatering af firmaets iPhone-applikation tillader opkald over 3G-nettet. Men helt gratis bliver det ikke.

Den populære IP-telefoni-tjeneste Skype har i stigende grad fokus på de mobile enheder. Potentielt kan Skype forvandle en smartphone til en IP-telefon, hvormed man kan ringe gratis eller meget billigt til venner og bekendte over hele verden.

Skype har igennem længere tid prøvet mulighederne af på Apples iPhone i form af en applikation, der fungerer ganske glimrende.

Indtil videre har en afgørende begrænsning dog været, at man kun kunne ringe over WiFi, mens Skype-IP-telefoni over 3G-nettet har været lukket land.

Nu meddeler Skype dog, at den netop frigivede version 2.0 af Skype-klienten har åbnet op for 3G-opkald.

"Du kan nu foretage og modtage opkald med Skype til iPhone på din 3G-forbindelse," skriver Skype i et blogindlæg.

Firmaet, der sidste år blev solgt af ejeren, eBay, til en kreds af investorer for 9,9 milliarder kroner, oplyser samtidig, at lydkvaliteten skal være blevet kraftigt forbedret med den nye applikation.

Vil koste penge
Men selvom brugere af Skype altså nu kan foretage opkald til andre Skype-brugere helt gratis over både WiFi og 3G, er der tale om en begrænset periode, hvor det er muligt.

Skype oplyser nemlig også, at Skype-til-Skype kald over 3G-nettet kun vil være gratis indtil udgangen af 2010. Det oplyses ikke, hvad prisen herefter vil blive.

3G-åbningen i Skype kommer efter, at Apple i januar valgte at åbne op for IP-telefoni over telenettet med et nyt SDK.

Mens både Apple og Skype altså nu har åbnet op for IP-telefoni over 3G, så kan det vise sig, at teleoperatører rundt omkring i verden vil forsøge at sætte en stopper for det.

I hvert fald har den tyske teleoperatør Deustche Telekom tidligere forbudt brugen af Skype på kundernes iPhone.

Der er dog så vidt vides ingen danske teleselskaber, der forbryder brugen af IP-telefoni på 3G-nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.