Artikel top billede

Safari-kompasset peger på download af ny version

Apple har ladet vide, at Safari 5 nu ligger klar til download.

Computerworld News Service: Safari 5 findes både til Apple og til Windows, og den indeholder en ny Safari Reader til at læse artikler på internettet, en performance-forbedring på 30 procent i forhold til Safari 4 og muligheden for at vælge Google, Yahoo! eller Bing som standard til Safaris søgefelt.

"Safari er stadig førende på performance, innovation og standard support," siger Phillip Schiller, der er Apples senior vice president for Worldwide Product Marketing.

"Safari kører nu på mere end 200 millioner enheder over hele verden, og den open source-baserede motor kører på mere end 500 millioner enheder."

Ifølge Apple indeholder opdateringen nye funktioner, heriblandt:

Safari Reader: Klik på det nye Reader-ikon for at læse artikler fra nettet via en enkelt og ryddelig side.

Forbedret performance: Safari 5 kører JavaScript op til 25 procent hurtigere end Safari 4. Bedre sidecaching og DNS-prefetching gør browseroplevelsen hurtigere.

Bing som søgemulighed: Nye Bing-søgemuligheder til Safaris Søgefelt, ud over Google og Yahoo!.

Forbedret HTML 5-understøttelse: Safari understøtter mere end et dusin nye HTML 5-funktioner som for eksempel Geolocation, HTML 5-video i full screen, såkaldte closed captions (undertekster) til HTML 5-video, nye sektions-mulighed (artikel, aside, sidefod, sidehoved, hgroup, nav og 'section') HTML5 AJAX History, EventSource, WebSocket, HTML5 draggable attribute (mulighed for at bestemme om et element skal kunne trækkes hen over skærmen, red.), HTML5 formvalidering og HTML5 Ruby.

Safari Developer Tools: Et nyt såkaldt Timeline Panel i Web Inspector afslører, hvordan Safari interagerer med hjemmesider og identificerer områder, der kan optimeres. Nye tastatur-genveje gør det nemmere at skifte mellem paneler.

Flere forbedringer

Intelligente adressefelter: Det såkaldte 'Smart Address Field' matcher tekst med navnet på hjemmesiden i History og Bookmarks, såvel som i alle dele af URL.

Tabs Setting: Åbner automatisk nye hjemmesider på tabs i stedet for i separate vinduer.

Hardwareacceleration til Windows: Anvender kræfterne fra computerens grafiske processor til flydende medie-fremvisning og virker både på pc og på Mac.

Søgehistorie med dato: En ny dato-indikator i Full History Search viser, præcist hvornår man har været inde på de forskellige hjemmesider.

Top Sites/History-knap: Skifter nemt mellem Top Sites og Full History-søgninger med en ny knap, der er placeret på toppen af siden.

Private browsing-ikon: Et ‘Private'-ikon dukker op i det intelligente adressefelt, når privat-browsing er slået til. Når man klikker på ikonet, slår funktionen fra igen.

DNS Prefetching: Safari tjekker adresser på links på forhånd og kan dermed loade siderne hurtigere.

Forbedret sidecaching: Safari kan tilføje flere typer hjemmesider i cachen, så de kan loade hurtigt.

XSS Auditor: Safari kan frasortere potentielt farlig kode, der bliver brugt til de såkaldte 'cross-site scripting (XSS)-angreb'.

Forbedret JavaScript-understøttelse. Safari gør det muligt for web-applikationer, der anvender JavaScript Object Notation (JSON) at køre hurtigere og mere sikkert.

Apple bemærker, at ydeevnen vil kunne variere baseret på systemkonfigurationen, netværksforbindelsen og andre faktorer. Alle test er blevet gennemført af Apple i maj 2010 på en iMac 3.06 GHz Intel Core 2 Duo system med Mac OS X 10.6.3, med 4GB RAM. JavaScript benchmark baseret på SunSpider 0.9.1 JavaScript performancetesten.

Safari 5 til Mac OS X kræver Mac OS X Leopard 10.5.8 eller Mac OS X Snow Leopard 10.6.2 eller senere. Safari 5 til Windows kræver Windows XP SP2, Windows Vista eller Windows 7.

Den gratis download kan findes her eller ved hjælp af funktionen Software Update på Mac.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere