Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Basse i sag om milliontyveri

Otte personer er sigtet af Lyngby Politi i en sag, der begyndte som en simpel anmeldelse om tyveri af computerudstyr fra det krakkede telefirma Dixa Net. Ifølge flere kilder er Dixa Nets stifter Basse Bergqvist blandt de sigtede.

Den karismatiske og idérige internetmand Basse Bergqvist er igen i rampelyset. Efter på rekordtid at have formøblet millioner af kroner i det nu hedengangne Dixa Net, er han denne gang sat i forbindelse med en sag om formodet tyveri af værdifuldt computerudstyr fra Dixa Nets hovedkontor på det idylliske Enrum Slot i Nordsjælland.

Omstændighederne omkring tyveriet efterforskes i øjeblikket på højtryk af Lyngby Politi. Ifølge kriminalinspektør Jørn Moos er det en sag, ?man interesserer sig en del for?. Otte personer er foreløbig sigtet. To unge mænd i begyndelsen af tyverne er blevet anholdt af politiet og sigtet for tyveriet. Begge mænd har ifølge Jørn Moos tilstået deres andel i affæren.

Kriminalinspektør Jørn Moos vil ikke kommentere, om Basse Bergqvist eller andre personer med tilknytning til Dixa Net er sigtet i sagen, men flere kilder, hvis identiteter er Computerworld Online bekendt, oplyser, at det er tilfældet.

Privatadresser ransaget

I forbindelse med efterforskningen har politiet ransaget forskellige adresser og afhørt en række personer. Deriblandt tidligere ansatte og leverandører. Også folk fra IBM har været afhørt, da en del af det forsvundne udstyr kom herfra.

- Vi har fundet det meste af det stjålne igen hos de pågældende og hos nogle af dem, de har solgt det videre til, men vi har endnu ikke afdækket, hvad der ligger bag, siger Jørn Moos.

Sagen begyndte 11. oktober, da Basse Bergqvist indgav en anmeldelse til politiet om, at indbrudstyve havde fjernet en del udstyr fra Enrum Slot, som Dixa Net på det tidspunkt var ved at flytte ud fra. Selskabet var gået bankerot, og indbruddet skete dagen inden, Told & Skat efter aftale skulle møde op og gøre udlæg i inventaret.

Ifølge de kilder, Computerworld Online har været i kontakt med, handler sagen imidlertid om langt mere end et banalt tyveri.

Ifølge kilderne var Basse Bergqvists privatadresse på Skodsborg Strandvej blandt de adresser, hvor politiet aflagde besøg med en dommerkendelse. Her skulle de have fundet en del af de stjålne effekter, hvorefter den tidligere formand for Foreningen af Danske Internet Leverandører blev anholdt og taget med til afhøring.

Computerworld Online har via Basse Bergqvists familie gentagne gange forsøgt at få en kommentar til beskyldningerne mod ham, men han har ikke ladet høre fra sig.

Det har heller ikke været muligt at komme i kontakt med ham gennem et af de mange mobiltelefonnumre, som hører til hans privatadresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere