Gatetrade skærer ned og fyrer direktør

Skuffende udbredelse af e-handel har fået den danske handelsportal Gatetrade.net til at ændre strategi. Direktør Tage Benjaminsen er fyret, og virksomheden vil fremover satse på samarbejde med partnere for at holde antallet af egne ansatte på et minimum.

Markedet for e-handel er fortsat lille, og den voldsomme vækst udebliver, skriver handelsportalen Gatetrade.net i en pressemeddelelse.

Derfor er virksomhedens direktør Tage Benjaminsen fyret fra udgangen af april måned.

Samtidig tilpasser Gatetrade.net sin organisation på alle niveauer.

- Organisationen er for toptung til det, vi kan se, den kan udvikle sig til på kort sigt, siger Tage Benjaminsen om sin fyring, da Computerworld Online fanger ham på hans mobiltelefon.

- Der er ikke noget dramatik i det her, tilføjer han og afviser at kommentere fyringen yderligere.

Langsom opbygning

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Gatetrade.nets administrerende direktør, Steen Gede, men i pressemeddelelsen udtaler han:

- E-handelsmarkedet B2B er under langsom, men sikker opbygning. At e-handle indebærer normalt forenklede procedurer hos de handlende, men kræver samtidig også på mange områder adfærdsændringer. Det tager tid, og vi er nødt til i størst mulig udstrækning at holde vore omkostninger variable i takt med markedsudviklingen.

Gatetrades nye strategi er at samarbejde med en lang række partnere, mens kun godt 40 personer er direkte ansat i Gatetrade.net.

Gatetrades hovedaktiv er Den Offentlige Indkøbsportal (DOIP), der blev lanceret 3. januar i år. I slutningen af januar måned skrev ugebrevet Mandag Morgen, at indkøbsportalen er kommet dårligt fra start og slet ikke vil de nå de oprindelige mål om en tocifret milliardomsætning inden for et par år.

Bag Gatetrade står Danske Bank, Post Danmark, Mærsk Data og Tele Danmark, som i alt har skudt 100 millioner kroner i projektet.

Hver af de fire investorer er repræsenteret med en plads i bestyrelsen. Sparekasseloven forbyder dog bankdirektører at have bestyrelsesposter i ikke-finansielle virksomheder, så Danske Bank er repræsenteret ved Mogens Elsberg, administrerende direktør i Aston IT Group.

Relaterede links

Gatetrade.net
Den Offentlige Indkøbsportal




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere