Alle fyres i Ajourit Danmark

Alle 40 ansatte i det betalingsstandsede IT-uddannelsesselskab Ajourit Danmark er på vej til at blive opsagt og forlade selskabet. Det norskejede selskab anmeldte betalingsstandsning i begyndelsen af marts efter en kaotisk fusion med danske A Team.

Samtlige 40 ansatte hos IT-uddannelsesselskabet Ajourit Danmark må se sig om efter et nyt job. Alle - både ledere og menige medabejdere - har fået besked på, at de kan se frem til at blive fyret.

Det sker, efter at deres arbejdsplads i begyndelsen af marts anmeldte betalingsstandsning.

Oplysningen om fyringerne kom frem på et møde i skifteretten i København torsdag formiddag.

Betalingsstandsningen var anmeldt af Ajourit Danmarks norske moderselskab, Ajourit, der sidste efterår købte sin danske konkurrent A Team.

Betalingsstandsning annulleret

På et møde i går besluttede selvsamme bestyrelse - som siden er blevet forstærket med topfolk fra danske A Team ? at bede skifteretten om at ophæve betalingstandsningen igen, hvilket skete på skifteretssamlingen torsdag.

Ifølge tilsynsførende advokat Anne Birgitte Gammeljord er der ikke indgivet konkursbegæring.

I stedet vil A Team Ajourits koncernledelse "forsøge at få selskabet til at leve videre og afvikle det over en længere periode".

Hvordan en vidensvirksomhed som Ajourit, der ikke har nogen produktion, skal leve videre uden ansatte, var der ikke nogen, der kunne svare på.

Der er lønkrav mod selskabet for minimum seks millioner kroner, ligesom en række kreditorer har større beløb til gode. En stor del af tilgodehavenderne stammer fra mellemværender internt i koncernen.

A Team Ajourit blev dannet sidste efterår ved at norske Ajourit med Merkantildata og Telenor i ejerkredsen købte aktiemajoriteten i danske A Team.

Derved blev virksomheden Nordens største indenfor IT-uddannelse med en omsætning på 400 millioner kroner og 400 ansatte.

Fusion i problemer

Siden da har fusionen lidt en krank skæbne på samme måde, som det var tilfældet, da norske Evercom Network og danske Datagrossisten for et par år siden ville danne Nordens største pc-producent.

Sidstnævnte endte som bekendt med, at begge selskaber gik konkurs.

Så galt står det endnu ikke til med A Team Ajourit, selv om der som beskrevet i Computerworld Online de seneste uger er store problemer med at få økonomien til at hænge sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere