nalacin Novice
29. januar 2015 - 15:19 Der er 3 kommentarer

Hjælp til løsning på et netproblem på en SFO..

Hej Eksperter!

Jeg har et problem på den SFO jeg arbejder på. Problemet er at for at vi kan få internet skal vi logge på via en godkendelses side med brug af ens UNI-login.
MEN problemet er at man ikke kan få printeren på unilogin hvis de skulle printe eller spille sammen på netværk. Et andet problemer er feks når vores Ipads er logget på UNIlogin kan de ikke se hindanden feks 2 børn spiller ipad og vil hygge i minecraft pocket edition, så kan de ikke spille sammen da de åbenbart ikke er på samme netværk.... suk. Vores konsoller PS4 osv kan heller ikke logge på vores Uni-login.
MIT spørgsmål er :
Kan man købe en dongle eller lign i en bærbar som er logget på Uni-Login og derefter sende internettet ud som internetdeling som smartphones gør ?
Vi er ret desperate da der ingen hjælp er fra kommunen.

HELP US :-).
29. januar 2015 - 16:48 #1
du må skaffe dig adgang til udstyret, så det kan blive lavet korrekt med DHCP server der udsender ip adresser til enhederne, og placerer dem på samme subnet.

den slags foregår inde i en router.

få kommunen til at sende en IT mand ud.
og bliv ved at presse dem til de gør noget! :)
CRKrogh Ekspert
29. januar 2015 - 20:47 #2
Hej.

  Allerførst, den løftede pegefinger: Sikkerhedsfolk (også ved kommuner) har generelt ikke megen humoristisk sans - især ikke, hvis man forsøger at omgås de systemer, der er implementeret for at børn & unge kan færdes sikkert på nettet.

  Med det sagt, så kunne en enkel løsning være en mobiltelefon eller mobilrouter med 4G og internetdeling. Så er der kun regningen at spekulere over.

De bedste hilsner
03. december 2016 - 20:57 #3
Jeg har i øjeblikket samme problem på min Efterskole da jeg gerne vil have Internet på min ps4. Har søgt lidt rundt på nettet og mange siger at du muligvis kan forbinde den direkte til routeren med et ethernet-kabel, eller måske sætte en proxy-server op på en computer. Jeg har dog intet held haft med proxyserveren da ps4 stadig ikke kan opfange ip-addressen.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.