Weedbag Novice
21. maj 2015 - 23:00 Der er 13 kommentarer

Windows 7 installation - CD/DVD driver is missing.

Hej allesammen. Sidder med min svogers splinternye Lenovo g50-80 som jeg er kommet til at love jeg ville installere Windows 7 på, den er født med Windows 8.1.
Problemet kommer efter jeg har valgt sprog i Win7 installationen, hvor den siger - "A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert it now. Note: If the Windows installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove it for this step".
Jeg kan efter dette ikke længere få adgang til hverken USB2.0, USB3.0 eller kortlæser. (maskinen har ikke internt dvd drev)
I bios har jeg aktiveret usb legacy, usb booting og boot mode er sat til legacy. Jeg har prøvet både med AHCI og IDE. Jeg har forsøgt at slipstreame chipset drivere og USB3.0 drivere til windows 7 installationen. Jeg har prøvet at installere både fra eksternt DVD drev og fra USB nøgle. Jeg har prøvet med 3 forskellige windows 7 kilder, dog kun ultimate x64 versioner.

Alle fix på google siger skift til USB2.0 port men jeg har prøvet alle porte i maskinen (2X USB2.0 og 1X USB3.0)

Ps. da jeg slipstreamede chipset driverne kunne jeg se i WinToolkit at USB driverne kun var designet til Windows 8 mens resten af chipsettets drivere virkede til begge OS. Jeg er derfor i tvivl om USB portene nogensinde vil komme til at virke hvis det lykkedes mig at installere windows 7 på den.
claes57 Ekspert
22. maj 2015 - 09:38 #1
22. maj 2015 - 11:29 #2
Er USB nøglen gjort bootable.
http://www.techverse.net/how-to-create-a-bootable-usb-pen-drive-for-windows-7/

Har du deaktiveret security boot, jeg ved ikke om det er nødvendig på den computer men på mange er det nødvendig.

Selv ville jeg lægge Windows 7 ind på en ikke allokeret partion for i det hele taget at se, om det kan køre på computeren.
Weedbag Novice
22. maj 2015 - 23:46 #3
Claes57>> jeg har godt nok luret på den bios update, men jeg har været tilbageholdende da jeg ikke kunne se præcis hvad den gjorde. Det er jo ikke min laptop så ville nødig risikere noget.

Pixxel>> USB nøglen er gjort bootable med Rufus. Security boot må være usb boot på den her maskine og alt i bios lader til at stå som det skal. Hvis det lykkedes mig at komme videre er det nok en god ide med en test partition.
23. maj 2015 - 14:29 #4
Security boot må være usb boot på den her maskine

Nej det har ikke noget med USB at gøre.

"and "unauthorized" operating systems from loading during the system start-up process."
http://www.webopedia.com/TERM/M/microsoft_secure_boot.html

Britec09 Deaktivere Secure Boot
https://www.youtube.com/watch?v=2OCpJP4Eh88
23. maj 2015 - 17:35 #5
En anden mulighed er at ændre partionen type MBR hvis ikke det andet hjælper. Det gøres i Diskhåndtering.
http://i.imgur.com/g6YobMz.png

Eller med et partionsprogram.
http://www.partition-tool.com/resource/GPT-disk-partition-manager/convert-gpt-disk-to-mbr-disk.htm
Weedbag Novice
23. maj 2015 - 19:31 #6
Jeg tror ikke det vil afhjælpe mit oprindelige problem at ændre til mbr. Jeg kan sagtens se den interne hdd. Jeg kan forresten også se netværkskortet. Har efterhånden lagt win7 på èn 4-5 win8 laptops og der er nye problemer hver gang. Derfor er jeg også ret godt med på hvilke restriktioner der skal åbnes op for i bios. Det ender måske bare med at han må vente på Win10 og så håbe det er bedre.
For en sikkerheds skyld kan jeg lige sende billeder af bios, så må du meget gerne tjekke dem efter.
Weedbag Novice
23. maj 2015 - 20:11 #7
billede 1 http://i61.tinypic.com/2ibkpio.jpg
billede 2 http://i59.tinypic.com/2qw3ho1.jpg
billede 3 http://i58.tinypic.com/2zhpoi9.jpg
billede 4 http://i61.tinypic.com/nqb8ll.jpg
billede 5 http://i59.tinypic.com/x2o2hk.jpg

Hverken mit eksterne DVD drev eller USB nøgle er vist på listen (billede 4). Dette skyldtes dog kun at ingen af dem er sat til, de virker fint indtil Win7 tager over.
Bios er kun på v.69 (billede 1) og den nyeste hedder 79. Jeg er dog stadig i tvivl om hvorvidt det kan havde noget med sagen at gøre da USB jo som sagt virker fint i bios (gid Lenovo havde lidt mere info om deres updates.
Weedbag Novice
23. maj 2015 - 22:08 #8
Secure boot dukker op hvis jeg sætter boot mode til UEFI. Den er bare allerede disabled.
Weedbag Novice
23. maj 2015 - 23:30 #9
Så er bios opdateret men stadig kan jeg ikke komme videre.
24. maj 2015 - 09:47 #10
På billed 4 er UEFI sat til første prioritet. Jeg ved ikke om du har ændret på det siden billed blev taget.
Weedbag Novice
24. maj 2015 - 20:56 #11
Jeg har forsøgt at sætte UEFI til legacy support. Det gjorde desværre ingen forskel.
Weedbag Novice
24. maj 2015 - 21:34 #12
Nåe ja og også som første prioritet :-)
Weedbag Novice
24. maj 2015 - 23:02 #13
Altså legacy som første prioritet.  Jeg er stærkt bekymret for om usb vil komme til at virke hvis installationen skulle lykkedes. Spørgsmålet står stadig åbent, men jeg tror desværre jeg må aflevere den tilbage og erkende at slaget er tabt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.