Avatar billede Helena13 Novice
08. oktober 2015 - 13:39 Der er 1 kommentar og
2 løsninger

Forlængelse af video'er fra mini dvd'er over på hard disc: Ny problemstilling

Efter hjælp fra eksperterne herinde er det lykkes mig at få PC'en til at kunne afspille mine mini DVD'er, efter jeg fik guidelines til at finalize DVD'erne korrekt. Så nu kører dette upåklageligt :-).
Men så opstår en ny problemstilling: jeg kan ikke kopiere video'erne direkte over på PC'en :-(. Selve DVD'en består af mange små film, som åbenbart er samlet i 3 VOB filer. Hver VOB fil indeholder en masse kapitler (som er de små film), og hver VOB fil kan varer op til 30-40 minutter, når de afspilles i WMP.
Når jeg så kopiere de tre VOB filer til PC'en, varer VOB filerne kun 17-22 sekunder, og der er kun 1-1,5 kapitler (små film) med.
Jeg har endda forsøgt at rippe DVD'erne via et program, og der sker det samme.

Hvorfor kan jeg ikke kopiere det hele ned? Hjææælp
Avatar billede eurositi Ekspert
08. oktober 2015 - 14:14 #1
Installér MakeMKV. (http://www.makemkv.com).
Det gi'r sig selv, hvad du skal gøre.
Programmet gi'r dig én videofil i nøjagtig samme kvalitet, som på DVD'en. Filen er i MKV (Matroska) format. Den kan du afspille med VLC (www.videolan.org/vlc) og mange andre medieafspillere.

Du kan også afspille den i Windows Medieafspiller, hvis du installerer codec pakken hér: http://www.cccp-project.net/
(den er sikker og indeholder ikke mere, end dét, du skal bruge).

Hvis du kører Windows 10, behøver du ikke at installere noget.

Hvis du ikke ka' li' MKV-formatet (det kan iPads og iPhones f.eks. ikke (men alle andre kan godt), kan du bruge programmet XMedia Recode til at skifte formatet til MP4.
Avatar billede Helena13 Novice
08. oktober 2015 - 21:58 #2
Hold da fast - det virker bare SÅ fint :-).

Filerne blev simpelthen automatisk gemt på min tilsluttede eksterne hard disc, og jeg kan både afspille video'erne i fuld længde i Realplayer og WMP (efter jeg downloadede og installerede codec pakken) :-).

Så problemet er løst til UG og det kører bare :-).

Tusind tak for den store hjælp :-). Nu kan jeg komme af med alle de dvd'er, der står og fylder.

Hermed point til dig, Eurositi :-).
Avatar billede eurositi Ekspert
10. oktober 2015 - 11:51 #3
Rigtig godt at høre. :)
MakeMKV tager en 1:1 kopi af hvert video/filmspor på DVD'en. Der ændres ikke på noget - det er derfor, det går ret hurtigt. Bemærk også, at programmet kan gemme flere lydspor eller undertekster på flere sprog i filen. Hvis du afspiller filen med VLC (www.videolan.org/vlc) eller Media Player Classic, kan du selv slå underteksterne til/fra.

Programmet opdateres løbende, så hvis du pludselig får at vide, at din version af programmet er for gammel, opdaterer du bare gratis til den nyeste version... Der er ingen spyware/malware/virus i programmet.

Hvis du en dag får behov for at mindske størrelsen på filerne (tabsfri en DVD-film fylder typisk 5-7 gb) ned til f.eks. 1 gb uden særlig synligt kvalitetstab, kan du bruge XMedia Recode (www.xmedia-recode.de). Dette program kan også bruges til at skifte filformat (f.eks. til MP4).

Selv om MKV (Matroska) er kendt som et "piratformat", er det selvfølgelig helt lovligt. Faktisk er det lige nu ved at blive anerkendt som bevaringsformat til professionelle arkiver.
Ligesom MP4, WMV, MOV, AVI osv. er det en såkaldt "container", som man kan putte forskellige slags lyd- og videospor ind i. MKV er dog det eneste format, som tillader ALLE typer af lyd og video. F.eks. er DTS-lydsporet som regel det bedste på en DVD-film. Dét lydformat kan man kun komme i en MKV-fil.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.