bbkdk Seniormester
03. maj 2016 - 12:08 Der er 10 kommentarer og
1 løsning

Luk uden at gemme

Jeg har en database, hvor nye poster oprettes fra en formular, der kun anvendes til at oprette nye poster fra (egenskaben er sat til "Dataindtastning".

Hvis jeg er gået ind i denne formular og har indtastet i et eller flere felter, og så gerne vil lukke formularen, uden at gemme indtastningerne (og dermed posten)- hvordan gør jeg det?
petersen7913 Seniormester
03. maj 2016 - 12:24 #1
Umiddelbart kan du ikke. I Access bliver data gemt automatisk i modsætning til f.eks. Oracle, hvor man committer/gemmer.

Så det må blive noget med at ha styr på hvilke data, der er tastet ind, og så lægge noget kode når man lukker, som sletter dataene igen.

Men hvorfor har du brug for at taste data ind uden at de skal gemmes?
bbkdk Seniormester
03. maj 2016 - 13:07 #2
Umiddelbart er jeg enig med dig i, at det er selvmodsigende at oprette en post, der så ikke skal gemmes.
Men der er trods alt mange brugere, der er lidt bange for det forhold, at data gemmes, uden at der skal tages stilling.

Jeg ser, om der kommer andre forslag.
fdata Forsker
03. maj 2016 - 13:32 #3
Det kan du faktisk godt. Så længe postmarkøren viser en blyant (og ikke en trekant), er posten ikke gemt.

Jeg går ud fra at du så vil have en "Annuller"- og en "OK"-knap.

Hvis du er frisk på lidt VBA programmering, kan du i din "Annuller" knaps VedKlik/OnClick hændelse lægge:

Me.Undo
Docmd.Close
terry Ekspert
03. maj 2016 - 13:42 #4
you could also just have a close button on the form and test if data has not been saved (Me.dirty) then ask user if they wan to save or not

this also requires that you disable other methods of closing the form. And another problem is, if the user chooses to close Access ...
bvirk Forsker
03. maj 2016 - 13:46 #5
tast esc
terry Ekspert
03. maj 2016 - 15:27 #6
før eller efter close ? :-)
terry Ekspert
03. maj 2016 - 15:29 #7
if the user decides to undo changes then esc is OK, but if the user first chooses to close form, or access for that matter, then esc wont help them
petersen7913 Seniormester
03. maj 2016 - 15:33 #8
> Men der er trods alt mange brugere, der er lidt bange for det forhold, at data gemmes, uden at der skal tages stilling.

Det er måske det her du først skal tage fat på? Usikre/nervøse/negative brugere kan og bør ikke håndteres med et teknisk fix. (Har prøvet - det går galt HVER gang .... men forklar lige det til en eller anden chef ;)

Altså, hvad er det de mere konkret 'er bange for'? Der kan være mange andre løsninger end 'bare' at skulle gemme aktivt.
bbkdk Seniormester
03. maj 2016 - 15:33 #9
Alle 3 forslag virker fint, men jeg har valgt at bruge løsningen fra fdata.
Som anført er der tale om uøvede brugere, og formularen bruges kun til at oprette poster fra.
Så bliver brugeren usikker på, hvordan han skal agere, kan formularen altid lukkes med annuller-knappen, således at der ikke oprettes en post, som så senere skal slettes.
Der er også en "Gem og luk" knap, således at det ikke kan misforstås.
java script: void(0);
terry Ekspert
03. maj 2016 - 15:41 #10
You could also ask user for confirmation in forms before update event.


If Me.Dirty Then
    If MsgBox("Save?", vbQuestion + vbYesNo + vbDefaultButton1) = vbNo Then
      Me.Undo
    End If
   
End If
terry Ekspert
03. maj 2016 - 15:44 #11
"Så bliver brugeren usikker på, hvordan han skal agere, kan formularen altid lukkes med annuller-knappen ..."

Or close of form or access ....!
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.