Avatar billede bas Forsker
28. marts 2017 - 17:31 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Lenovo docking station - No bootable device?

Hej
Hvordan kan det være, at en PC (mener det er en Lenovo ThinkPad T550) skriver noget med No bootable device, når den er sat i den tilhørende docking station? Der er ikke problemer, når PC'en ikke er sat i docking stationen.
Kan det være fordi der er sat et sæt USB-hovedtelefoner til docking stationen, og skal der i så fald installeres en driver, ændres noget i BIOS eller lign. på PC'en (Windows 7) før det virker med docking stationen?

På forhånd tak.
Avatar billede ole_madsen Ekspert
28. marts 2017 - 18:22 #1
Der må være noget på Dock´en, der figurerer som "boot medie", eks. den netværksport der givetvis er.

Du skal i BIOS og sammenligne under menupunktet "Boot" - her er en boot-rækkefølge. Se hvordan den ser ud, når du ikke er docket, sluk og sæt den i dock.
Nu tænder du så, går i BIOS, og ser, hvilke enheder der nu pludselig er kommet foran din harddisk - og tvinger den/dem til at være længere nede på listen, eller helt ekskluderet.

Du bør komme i BIOS ved tryk på F1/F2 ved opstart - men ellers fungerer Enter vist på Lenovo, ligesom du vist også kan komme ind via BOOT-menuen (F12).
Avatar billede mcnally Praktikant
28. marts 2017 - 21:56 #2
Hvis din dock ikke er speciel ny, kan det være teknikken som simpelthen er stået af - Har oplevet at netop ved Lenovo nye serie, så står de simpelthen bare af i tilslutningen fra bærbarens bund.

Alternativt, tilslut dine usb enheder en for en i bærbarens mens den er i docken
Avatar billede Slettet bruger
29. marts 2017 - 13:59 #3
Det kan også være en af disse fancy skærme, som har en usb-udgang, og usbkabel tilsluttet docken - så kan du have det samme problem at pcen starter op på den usb-nøgle.
Avatar billede bas Forsker
29. marts 2017 - 15:58 #4
Hej
Mange tak for jeres kommentarer. Noget tyder på, at det er USB-hovedtelefonerne, som skaber problemet. Jeg prøver nok lige at kigge på det med Boot rækkefølgen i BIOS i morgen.
Avatar billede bas Forsker
31. marts 2017 - 15:17 #5
Jeg har i dag fået ændret på boot rækkefølgen i BIOS, og det ser ud til at fungere.
Mange tak for hjælpen.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester