lars_lemming Praktikant
07. december 2017 - 18:58 Der er 3 kommentarer

Kan coax kabler blive "slidt"?

Snakkede i går med en sælger fra en af de store fiber udbydere i Danmark, som påstod at det eksisterende coax kabel netværk i vor boligforening "er meget slidt"!
Netværket er løbende blevet opdateret (ca. hver 7 år) med ny teknologi ved indgangen, og - iflg. sælgeren - "den teknik fejler ikke noget"!
Mit spørgsmål er om et coax kabel der ligger i jorden som ikke har "knæk" der gør at det brækker over og vi samtidgt fint modtager op til 150MB internet og digital TV via netværket, overhovedet kan være "slidt", eller om der er tale om "ægte provisions sælger snak"?
Selv tror jeg ikke på at et coax kabel der kun transporterer elektriske impulser over kobber kan være slidt, men inden jeg "går i kødet" på sælgeren til næste møde, vil jeg dog gerne lige være sikker!
wjens Forsker
07. december 2017 - 20:20 #1
ink Ekspert
07. december 2017 - 20:41 #2
Hvis du modtager dit tv-signal som et datasignal, kan der ikke være tale om slid.
Hvis du modtager som almindeligt digitalt antennesignal i coax, kan ledningsnet være udformet mindre hensigtsmæssigt for signalet, dvs. støj kan give pixeleringer mv.
CRKrogh Ekspert
08. december 2017 - 15:19 #3
Det er noget vrøvl.

Et coax-kabel kan selvfølgelig tage skade over tid fra miljøet, altså oxidering, temperatur, fugt, lyn m.v., men egentlig slid er noget nonsens.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.