lars_lemming Praktikant
07. december 2017 - 18:58 Der er 3 kommentarer

Kan coax kabler blive "slidt"?

Snakkede i går med en sælger fra en af de store fiber udbydere i Danmark, som påstod at det eksisterende coax kabel netværk i vor boligforening "er meget slidt"!
Netværket er løbende blevet opdateret (ca. hver 7 år) med ny teknologi ved indgangen, og - iflg. sælgeren - "den teknik fejler ikke noget"!
Mit spørgsmål er om et coax kabel der ligger i jorden som ikke har "knæk" der gør at det brækker over og vi samtidgt fint modtager op til 150MB internet og digital TV via netværket, overhovedet kan være "slidt", eller om der er tale om "ægte provisions sælger snak"?
Selv tror jeg ikke på at et coax kabel der kun transporterer elektriske impulser over kobber kan være slidt, men inden jeg "går i kødet" på sælgeren til næste møde, vil jeg dog gerne lige være sikker!
wjens Forsker
07. december 2017 - 20:20 #1
ink Ekspert
07. december 2017 - 20:41 #2
Hvis du modtager dit tv-signal som et datasignal, kan der ikke være tale om slid.
Hvis du modtager som almindeligt digitalt antennesignal i coax, kan ledningsnet være udformet mindre hensigtsmæssigt for signalet, dvs. støj kan give pixeleringer mv.
CRKrogh Ekspert
08. december 2017 - 15:19 #3
Det er noget vrøvl.

Et coax-kabel kan selvfølgelig tage skade over tid fra miljøet, altså oxidering, temperatur, fugt, lyn m.v., men egentlig slid er noget nonsens.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Aarhus Kommune dropper Atea som hardware-leverandør: Vælger konkurrent til hardwareordre på op til 350 millioner kroner
Efter et langt og rodet forløb har Aarhus Kommune nu endelig fundet vinderen af det enorme hardwareudbud til en værdi på op til 350 millioner kroner. Det blev et farvel til Atea og et velkommen til konkurrenten.
CIO
Cybersikkerhed til hele Danmark: Endelig faldt tiøren – lad os så komme i gang
Klumme: Regeringen og en række partier har afsat 1,4 milliarder kroner til at beskytte Danmark mod fremtidige cyber-angreb. Det er meget positivt. Nu bør vi handle. For pengene har ingen værdi i sig selv.
Comon
Det skal du gøre for at få skiftet dit (måske slidte) iPhone-batteri til 229 kroner
Apple har sænket prisen for at få skiftet batteriet i iPhone det næste år efter en større afsløring, og hvis du vil gøre brug af tilbuddet, skal du gøre dette
Job & Karriere
Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Interview: Regeringen indfører obligatorisk undervisning i it i folkeskolen på alle klassetrin og præsenterer fredag ny plan. Ny forsøgsordning i op til 50 skoler skal bane vejen. “Visionen for planen er, at alle danske børn skal lære at kode,” siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.