lars_lemming Praktikant
07. december 2017 - 18:58 Der er 3 kommentarer

Kan coax kabler blive "slidt"?

Snakkede i går med en sælger fra en af de store fiber udbydere i Danmark, som påstod at det eksisterende coax kabel netværk i vor boligforening "er meget slidt"!
Netværket er løbende blevet opdateret (ca. hver 7 år) med ny teknologi ved indgangen, og - iflg. sælgeren - "den teknik fejler ikke noget"!
Mit spørgsmål er om et coax kabel der ligger i jorden som ikke har "knæk" der gør at det brækker over og vi samtidgt fint modtager op til 150MB internet og digital TV via netværket, overhovedet kan være "slidt", eller om der er tale om "ægte provisions sælger snak"?
Selv tror jeg ikke på at et coax kabel der kun transporterer elektriske impulser over kobber kan være slidt, men inden jeg "går i kødet" på sælgeren til næste møde, vil jeg dog gerne lige være sikker!
wjens Forsker
07. december 2017 - 20:20 #1
ink Ekspert
07. december 2017 - 20:41 #2
Hvis du modtager dit tv-signal som et datasignal, kan der ikke være tale om slid.
Hvis du modtager som almindeligt digitalt antennesignal i coax, kan ledningsnet være udformet mindre hensigtsmæssigt for signalet, dvs. støj kan give pixeleringer mv.
CRKrogh Ekspert
08. december 2017 - 15:19 #3
Det er noget vrøvl.

Et coax-kabel kan selvfølgelig tage skade over tid fra miljøet, altså oxidering, temperatur, fugt, lyn m.v., men egentlig slid er noget nonsens.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
SMV'er mangler stadig basal it-sikkerhed: “Der er simpelthen ikke nok økonomi i det for de store virksomheder”
Mindre sikkerhedsvirksomheder har fået øjnene op for at sælge it-sikkerhedsløsninger til SMV'er. Den etablerede branche er nemlig ikke interesseret i SMV-markedet, lyder vurderingen fra CTO hos EG.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.