Avatar billede michaelbn Juniormester
24. april 2018 - 08:11 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Rækker uden data skal ikke fremgå af x-akse

Jeg har et regneark, hvor der i de første kolonner er udtræk fra et kontoudtog fra et år; dato i kolonne A, valør i kolonne B, tekst i kolonne C, beløb i kolonne E og saldo i kolonne F.

I kolonne I og J har jeg lavet udtræk af højeste og laveste postering den enkelte uge, så der i kolonne I står uge 1, uge 2 osv. og i kolonne J står så først højeste beløb den pågældende uge og i feltet neden under det laveste beløb den enkelte uge.

Nu vil jeg så lave en graf med søjler, hvor der på x-aksen står uge 1, uge 2 osv., og ved hver uge skal være to søjler med henholdsvis højeste og laveste beløb den uge. Alle de data har jeg i kolonne I og J, men når jeg danner en graf, medtages alle de tomme felter i kolonne I og J. Dvs. hvis der nu er rigtig mange posteringer i uge 1, er der på x-aksen langt fra uge 1 til uge 2, selvom der ingen data er. Og er der så ikke mange posteringer i uge 2, står uge 2 og 3 omvendt meget tæt på hinanden på x-aksen.

Kan det ikke laves sådan, at alle de tomme felter ikke kommer med på x-aksen, så alle ugenumre og søjler fordeles jævnt hen over aksen? Eller er mit regneark bygget forkert op for at gøre det? Som det er nu, står f.eks. uge 1 i felt I2. Ved siden af i J2 står så højeste beløb den uge og i J3 laveste beløb. Så er der et spring ned til I33, hvor uge 2 står med højeste beløb i J33 og laveste beløb i J34 osv.
Avatar billede kim1a Ekspert
24. april 2018 - 08:52 #1
En løsning kunne være en vba der kopierer dine data og derefter sletter de tomme.

Jeg har også tidligere selv arbejdet med en sand/falsk i en kolonne der så fjernede tingene, men der vil stadig være dine mellemrum desværre.
Avatar billede xl-Enthusiast Ekspert
24. april 2018 - 13:52 #2
Måske det her kan være til inspiration.

https://www.dropbox.com/s/vw8w62odswt402h/Chart_test.xlsx?dl=0
Avatar billede michaelbn Juniormester
24. april 2018 - 14:33 #3
Det ser bestemt brugbart ud. Nu er problemet bare, at datoformatet, når jeg laver udtræk fra netbanken, er 24.04.2018, og så vidt jeg kan se, skal det være 24-04-2018, for Excel kan omregne til ugenumre.
Avatar billede xl-Enthusiast Ekspert
24. april 2018 - 16:26 #4
Du kan nemt erstatte punktum med bindestreg ved hjælp af Søg/Erstat.
Avatar billede michaelbn Juniormester
24. april 2018 - 16:41 #5
Jeg fandt formlen =VENSTRE(A1;2)&"-"&MIDT(A1;4;2)&"-"&20&HØJRE(A1;2) andetsteds her på siden, og det virker fint.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester