Uvanga Ekspert
08. juli 2018 - 14:57 Der er 9 kommentarer og
3 løsninger

Nulstille PC før salg

Ved salg af PC med windows10, er det da nok at nulstille/geninstallere win10? Det anbefales på microsoft hjemmeside. Jeg mener det har været nævnt i dette forum at det ikke er nok. Nogen de har et bud på sikker sletning af alle data før salg af PC?
poko1 Ekspert
08. juli 2018 - 15:05 #1
Hvis du ikke kan tage disken ud og sætte som slave og køre killdisk så vælg at slette disken total når du under installationen kommer til hvor du vil installere.
https://ibb.co/m8VdE8
e-jensen Seniormester
08. juli 2018 - 15:21 #2
Enig: slet alle partitioner, og foretag en ren installation.
mort1 Professor
08. juli 2018 - 15:42 #3
På dette link er et tilsvarende spørgsmål blevet behandlet, hvis du ikke, ved hjælp af de input du allerede har fået, har løst problemet, så kan noget af dette måske hjælpe dig på vej.
https://www.computerworld.dk/eksperten/spm/1023789
Uvanga Ekspert
08. juli 2018 - 16:47 #4
Hvis man ny installerer windows fra en USB stick er man vel ude over alle problemer?
poko1 Ekspert
08. juli 2018 - 16:54 #5
Jeg har aldrig været i stand til at genskabe filer på en Harddisk der er Uallokeret for derpå at få installeret et nyt Styresystem!
Desuden hvorfor skulle en ny ejergå i gang med at genskabe noget på en Pc. han har erhvervet???
claes57 Ekspert
08. juli 2018 - 17:04 #6
en live-usb med linux kan vel nulstille disken - og for at undgå rod med licens, så pil evt klistermærke fra m$ af, og læg en win på uden at logge ind på den. Så må køber selv bruge en købt/egen licens. Den oprindeligt kan vel spores.
poko1 Ekspert
08. juli 2018 - 17:19 #7
Forlader tråden nu bliver det for Paranoidt.
mort1 Professor
08. juli 2018 - 17:45 #8
#7 - Paranoidt er måske så meget igen, men måske lidt filosofisk - men dog altid rart at høre (læse) hvad der rør sig, når et spørgsmål, som trods alt ikke er uden betydning, drøftes.
220661 Ekspert
08. juli 2018 - 17:49 #9
Paranoid eller ej så ville jeg til enhver tid overskrive disken fuldstændigt før den skulle videre sælges.
claes57 Ekspert
08. juli 2018 - 18:11 #10
Jeg skrotter altid selv pc'er uden disk i - de ligger i en bunke hos mig selv til backup og lignende. Hvis folk vil have en skrottet pc, så kan de vælge en ny disk (vil ofte have en lille ssd) og det er så en del af prisen.
Uvanga Ekspert
08. juli 2018 - 18:26 #11
Takker for alle indlæg.
rogerrabbit Seniormester
09. juli 2018 - 17:40 #12
Så længe sectorene (HDD) eller cellerne (SSD) ikke er over skrevet kan data læses.

Jeg har hørt påstande om at data på HDD kan genskabes efter op til 12 overskrivninger, om der er hold i den ved jeg ikke, men nogle programmer til overskrivning, kan lave op til 15 overskrivninger (de få jeg har set).

Bemærk, i HP's business PC'er er der disk sanitizer i "BIOS'en"

Hvor paranoid man skal være? Er op til en selv.
Langt hen ad vejen er jeg enig med Poko.
Omvendt er der mange dygtige pilfingre, der synes det er sjovt at prøve.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Søren fik en god ide og overhalede Spotify inden om: Her er historien om skabelsen af verdens måske første gratis musiktjeneste - som var dansk
Fra Computerworlds arkiv: Søren Stig Tvilsted fik for knap 10 år siden idéen til TDC Play, der overhalede Spotify indenom og blev verdens første gratis musiktjeneste. "Folk var ved at dø af grin. De havde ganske enkelt aldrig hørt noget så tåbeligt før," fortæller han i dag. Her er historien om, hvordan TDC Play blev til.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.