lusodana Mester
09. november 2018 - 16:28 Der er 4 kommentarer og
5 løsninger

EliteBook 8730W og Windows10

Hej
I 2017 har jeg opgraderet gratis W7 med W10. På et vis tispunkt, efter en af W10 opdateringer, min skærm blev skrumpet til næsten halv størrelse og konverteret til en VGA skærm (tror jeg manglende en passende driver).

Jeg har anskaffet en SSD harddisk og installeret W7 again.

Er det muligt, at få min bærbar at køre med W10? Hvad med driveren?

Har jeg mistede ret til en gratis udgave af W10, idet jeg haft den tidligere installeret på det samme maskine, men på en HDD harddisk.

På forhånd meget glad for et svar.
mvh
Fernando
sidwave Ekspert
09. november 2018 - 16:48 #1
#1 du skal installere den korrekte bundkort og grafikkort driver til win10, de findes på producentens hjemmeside

#2 win10 er ikke gratis, det er overstået for længst.
ole_madsen Ekspert
09. november 2018 - 16:51 #2
Du skal bare reinstallere Win10 på den - er det samme PC, bliver installationen genkendt af Microsoft, og Windows 10 aktiveret digitalt. Det betyder ikke noget at du har skiftet harddisken.

Hvis der mangler drivere, kan du hente dem på HP´s hjemmeside - jeg skal prøve at finde et link...
ole_madsen Ekspert
09. november 2018 - 16:54 #3
Drivere kan du hente her: https://support.hp.com/dk-da/drivers/selfservice/hp-elitebook-8730w-mobile-workstation/3784202

Dog er de nyeste du finder, lanceret til Windows 7, så de drivere der kommer med Windows 10 vil sandsynligvis være bedre. Lav en opdatering af systemet, så snart det er installeret - har Microsoft lavet en nyere driver, vil den blive hentet og installeret.

Hvis det ender med der er drivere der ikke er blevet installeret, så hent dem til Windows 7, og installer. Det burde kunne lade sig gøre.
ink Ekspert
09. november 2018 - 19:04 #4
Enig med #2. Jeg ville dog nyinstallere Windows 10 og ikke opgradere, som du har gjort tidligere.
220661 Ekspert
09. november 2018 - 20:07 #5
På ældre computere kan man med enkelte drivere få problemer med Windows signering af drivere. Man kan i disse tilfælde slå denne signering fra. Mere om det hvis du får problemer
Som ink er jeg selvfølgelig enig i #2 :-)
lusodana Mester
11. november 2018 - 15:44 #6
Tak til alle, der prøvede at hjælpe med jeres svar.
Det første fra "sidewave" forskrækkede mig lidt da det var lige så dyr, som at anskaffe en ny ældre bærbar hos Refurb.dk.
De andre svarer fik mig mig i gang med at få fat i Google, med forsøg at blive klogere, om muligt.
Så fik fik jeg den lyse idé, at Windows 10 har måske udviklet sig så meget siden 2017, at noget måske har di fundet en løsning på mit problem.
For en sikkerheds skyld foretog jeg en systemafbildning + kopier af meget andet, før jeg forventningsfuldt 🤞 gik i gang med det store projekt 😯: geninstallation af W10 på godt og ondt. Og "voilá" den store mirakel - Det hele fungere som det skal, men kun med en meget lille minus: opstarten af bærbaren blev få sekunder langsommere. Men det kan jeg live med!  😎

mvh
Fernando
220661 Ekspert
11. november 2018 - 16:26 #7
#6 Godt du fik det løst.

Jeg synes dog også du skal markere de indlæg der viste dig vej som løsning.

Med hensyn til din opstart der tager længere tid kan muligvis barberes lidt ned. Der ligger sikkert start elementer der ikke behøver at køre med det samme. Win 10 er jo i standard installation spækket med programmer hvor nogle starter op og kører i baggrunden. Og det er ikke nødvendigt.
lusodana Mester
12. november 2018 - 08:59 #8
Hej 220661
Tak for oplysningen. Kan du give nogle eksempler på sådanne programmer/app og hvor stop dem?
lusodana Mester
12. november 2018 - 09:13 #9
Hej #8
Det behøves du ikke alligevel. Det er på samme måde som i Win7, fandt jeg ud af.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Elgiganten har skiftet støvet intranet ud med Facebooks Workplace: "Nu er det okay at svare på direktørens besked med en GIF af Leonardo DiCaprio fra filmen Wolf of Wall Street"
De 2.300 medarbejdere i Elgiganten blev i 2016 præsenteret for et nyt moderne intranet. Ind kom Facebooks erhvervsrettede kommunikationsplatform Workplace, som selskabet efter et par år nu gør status på. Læs her om elektronikkædens erfaringer og oplevelser med platformen.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.