jernrosen3 Seniormester
28. februar 2019 - 17:30 Der er 4 løsninger

Et program eller en VBA - der gør det let for er en TOTALT amatør at skrive en tekst på nettet.

Hej eksperter.

Jeg har - i min forening - en "gammel" computer-forskrækket formand, der har forstået hvordan Word virker. Og det er virkeligt fremskridt ------  men men men -----------!!!

Hver gang vi skal lægge hans tekst på vores hjemmeside --- så skal han sende teksten til mig - for at jeg kan lægge den op på forsiden. Der trælser mig lidt at vi skal den omvej - hver gang - hver uge - hele f****** tiden!!!

Findes der en lettere løsning via Word eller et program eller VBA eller ????

Jeg forestiller mig at han - i Word eller andet program - har en "knap" at trykke på = "Start tekst til Hjemmeside" og en "knap" = "Send tekst til hjemmeside"

Kan det lade sig gøre ?

Mvh Jens
ole_madsen Ekspert
28. februar 2019 - 18:09 #1
Det kommer helt an på jeres system - og webudbyder.

Jeg har min hjemmeside liggende på egen server.
Jeg har roden til min hjemmeside mappet som drev.
Da word kan gemme direkte i HTML, kan jeg gemme opdaterede sider direkte...

...Men jeg kan ikke forestille mig at situationen er helt magen til hos jer...
wise Mester
28. februar 2019 - 18:33 #2
Sagt med det allerstørste smil - så beskriver i en "hjemmeside virkelighed" for mange år siden. Word har altid været (og er stadig) noget skrammel at skrive hjemmesider, den laver en voldsomt dårlig html, og alt hvad der hedder menu og layout skal styres manuelt. Word html er ofte også dårligt ift mobil adgang etc.

CMS'system er svaret

STORT SET alle webudbydere i dag har "et hjemmeside program" eller et cms. Dermed kan man nemt oprette "sider" på nettet, som så pænt bliver tilgængelige i menu og holder samme layout som det valgte tema.

Dert kan enten være noget som wix,com der dybest set er et stort CMS program.
Eller det kan være Workpress, Joomla eller tilsvarende som man kan få hos diverse udbydere.
Fx www.one.com (som jeg i øvrigt ikke har specielt godt eller dårligt at sige om) kan man vælge deres eget program eller wordpress.
Ideen er så at man starter med en template der opsætter farver og layout. Herefter er det nemt at tilføje nye sider "nyt referat under referat menuen", eller redigere på en eksisterende side.

/Lasse
jernrosen3 Seniormester
28. februar 2019 - 19:10 #3
Takker for svar -- men !

Siden ligger på www.one.com ( eller euro-one.com eller lignende ) - det er underordnet.

Jeg ønsker at tekst skrevet på min formands computer - MEGET NEMT !!! - kan uploades til en boks i midten af vores hjemmeside. Så kan formanden skrive løs - og jeg kan slippe for ekstra-arbejde.

Lidt ligesom at skrive i instagram eller twitter.

Skriv løs og "Pling!!!" - så er det på nettet. Pænt puttet i kasse på forsiden.
wise Mester
28. februar 2019 - 20:53 #4
Prøv at se på denne side
https://www.one.com/da/lav-din-egen-hjemmeside

Bladret med til lidt efter midten, overskrift "Brugervenlig drag-and-drop brugergrænseflade!". Og herefter "Klik for at redigere" i tabellen under.

Som jeg forstår den (har ikke selv one) vil formanden kunne se på siden.
- Trykke på den tekst han vil ændre, og ændre den (præcis som i word).


Det tror jeg er noget af det nemmeste (som samtidig giver en brugbar side ;-)). Det komplekse er nok at ignorere det "udenom".. MEn det gælder jo også word. Den kan 1000 ting man formanden bruger sikkert "skriv tekst" og "ændre format" hvis det går vildt til.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.