Maria Bjørn Leire Praktikant
24. marts 2019 - 13:48 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Scanner eller foto til brug i Photoshop

Hvad er den bedste løsning, når jeg vil arbejde videre i Photoshop med værker jeg har tegnet i hånden. Bør jeg bruge scanner eller tage fotos af værkerne? Og i så fald hvilken scanner ville I anbefale?
På forhånd tak.
mvh. Maria
fotograf Seniormester
24. marts 2019 - 14:14 #1
Det kommer helt an på din økonomi - kan som scanner anbefale en Epson Perfection V850 pro  - https://www.pricerunner.dk/pl/50-3011182/Scannere/Epson-Perfection-V850-Pro-Sammenlign-Priser
Et godt kamera kan gøre det samme, men her skal du tænke på noget fladt lys, hvis dine tegninger indeholde mellemtoner.
sidwave Ekspert
24. marts 2019 - 15:15 #2
LED scannere er ret billige og super gode.
at tage billeder er noget lort, de bliver sjældent lige..
J. Nielsen Professor
24. marts 2019 - 15:26 #3
Det er bedst med en scanner. Den anbefalede Epson V850 er god men mindre kan også gøre der. Denne her er næsten lige så god
https://www.pricerunner.dk/results?q=epson%20v600
Hvis det er større end A4 skal du have en A3 scanner
https://www.compumail.dk/en/p/tek-opticslim-1180-flatbed-scanner-desktopmodel-988777512?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner
Det er ikke vigtigt med en høj opløsning A4 og A3 skal ikke scannes i mere end 300-600 dpi.
Hvis det skal være endnu billigere så kig i Den blå avis eller ebay, brugte scannere er billige.
milter Ekspert
24. marts 2019 - 19:35 #4
Jeg er enig med kommentarerne ovenfor. Hvis du vil lave en 100% korrekt kopi af dine tegninger, er brug af kamera udelukket. Hvis dine tegninger er større end et A4 ark, skal du bruge en skanner, som kan klare A3. Hvis tegningerne er større end et A3 ark, skal du til at kigge på andre løsninger.

Jeg har selv fået rigtigt gode resultater med det, som nogle steder kaldes "photo stitching". Det drejer sig om, hvordan man laver flere skanninger af et billede, som fysisk er for stort til at kunne dækkes med èn skanning, og derefter med et program sætter dem sammen til et enkelt billede. Jeg har bl.a. brugt det til kopiering og print af utallige LP omslag.

https://www.google.com/search?q=photo+stitch&rlz=1C1MSIM_enDK775DK775&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A3%2F18%2F2017%2Ccd_max%3A3%2F18%2F2019&tbm=
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Bliv klogere: Dataprotection by the numbers - for dummies
Kvantitative metrics gør dig i stand til, at sammenligne ledigheds- og beskyttelses-alternativer objektivt, uden bias i forhold til erfaringer og fordomme eller udbyderpræference. I dette whitepaper går vi i dybden med adskillige metrics, og starter med at definere hver og en, hvorefter vi tilføjer dem til diskussionen om hvilke slags data protection, data retention og data availabilty, som du kan bruge i forskellige scenarier. Formålet er at hjælpe dig som it-professionel, som sidder med ansvaret for data protection, med at kommunikere overfor finansielle stakeholders i din organisation.