Maria Bjørn Leire Praktikant
24. marts 2019 - 13:48 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Scanner eller foto til brug i Photoshop

Hvad er den bedste løsning, når jeg vil arbejde videre i Photoshop med værker jeg har tegnet i hånden. Bør jeg bruge scanner eller tage fotos af værkerne? Og i så fald hvilken scanner ville I anbefale?
På forhånd tak.
mvh. Maria
fotograf Seniormester
24. marts 2019 - 14:14 #1
Det kommer helt an på din økonomi - kan som scanner anbefale en Epson Perfection V850 pro  - https://www.pricerunner.dk/pl/50-3011182/Scannere/Epson-Perfection-V850-Pro-Sammenlign-Priser
Et godt kamera kan gøre det samme, men her skal du tænke på noget fladt lys, hvis dine tegninger indeholde mellemtoner.
sidwave Ekspert
24. marts 2019 - 15:15 #2
LED scannere er ret billige og super gode.
at tage billeder er noget lort, de bliver sjældent lige..
J. Nielsen Professor
24. marts 2019 - 15:26 #3
Det er bedst med en scanner. Den anbefalede Epson V850 er god men mindre kan også gøre der. Denne her er næsten lige så god
https://www.pricerunner.dk/results?q=epson%20v600
Hvis det er større end A4 skal du have en A3 scanner
https://www.compumail.dk/en/p/tek-opticslim-1180-flatbed-scanner-desktopmodel-988777512?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner
Det er ikke vigtigt med en høj opløsning A4 og A3 skal ikke scannes i mere end 300-600 dpi.
Hvis det skal være endnu billigere så kig i Den blå avis eller ebay, brugte scannere er billige.
milter Ekspert
24. marts 2019 - 19:35 #4
Jeg er enig med kommentarerne ovenfor. Hvis du vil lave en 100% korrekt kopi af dine tegninger, er brug af kamera udelukket. Hvis dine tegninger er større end et A4 ark, skal du bruge en skanner, som kan klare A3. Hvis tegningerne er større end et A3 ark, skal du til at kigge på andre løsninger.

Jeg har selv fået rigtigt gode resultater med det, som nogle steder kaldes "photo stitching". Det drejer sig om, hvordan man laver flere skanninger af et billede, som fysisk er for stort til at kunne dækkes med èn skanning, og derefter med et program sætter dem sammen til et enkelt billede. Jeg har bl.a. brugt det til kopiering og print af utallige LP omslag.

https://www.google.com/search?q=photo+stitch&rlz=1C1MSIM_enDK775DK775&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A3%2F18%2F2017%2Ccd_max%3A3%2F18%2F2019&tbm=
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
EG-direktør præsenterer første regnskab som ren software-forretning: "Vi har overgået vores egne forventninger - det har hjulpet til, at vi blev solgt for 3,7 milliarder"
Interview: EG har for første gang aflagt regnskab udelukkende for software-forretningen. Det sker efter, at serviceforretningen blev solgt fra i februar 2019. Selskabet leverer over egne forventninger "på alle væsentlige parametre," forklarer topchef Mikkel Bardram.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Dit netværk holder dig tilbage! Sådan gør du Virtual Cloud Network skarpere
I vor tids teknologi er kun én ting konstant: Udviklingen. Vi er midt i en digital disruption, som transformerer alle industrier, alle virksomheder og alle teams. Så hvad gør I? I dette white paper kigger vi nærmere på, hvad det kræver for at få en succesfuld digital transformation. Hvordan du kan tilpasse services på dage i stedet for måneder, fleksibiliteten i at kunne reagere på feedback og muligheder i realtid, og hurtigheden og forudsigelsen til at kunne levere en bedre og mere værdifuld kundeservice.