phest Juniormester
27. september 2019 - 11:40 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

array skifter indhold når bare jeg outputter den

Hej, for tiden sidder jeg og nørkler med at lære mig lidt javaScript. Jeg følger WC3 Schools kursus, og er rigtig glad for det. Dog bøvler jeg lige nu lidt med at forstå, hvorfor arrays fungerer, som de gør. Svaret er sikkert oplagt, men nu spørger jeg alligevel .

Lidt kontekst først.

Jeg har forstået så meget, at man kan man kan manipulere værdieme i en array. At man kan skifte dem ud, slette dem,klippe den sidste af, lægge nye til osv. Men jeg forstår ikke, hvorfor de bliver lavet om, når jeg skriver dem til skærmen

Den illustrative kode følger:

var fruits = ["Banana", "Orange", "Apple", "Mango"];
document.write (fruits);


Min forventning er umiddelbart, at linjen

<b>document.write ("5." + fruits.pop()+"</br>");</b>
phest Juniormester
27. september 2019 - 12:28 #1
fortsættelse...

... outputter ordet Mango, og at den iøvrigt ikke ændre på variablen. På det første punkt  har min forventning ret, på det andet punkt tager den fejl.

For hvis jeg føjer en fjerden linie til ....

document.write (fruits)

... så har den også fjernet mango fra arrayen. Og det er lidt mærkeligt, synes jeg, når jeg ikke har bedt den om andet end at outputt
softspot Forsker
27. september 2019 - 13:03 #2
Slå pop-funktion op på W3C Schools og læs der, at pop returnerer OG fjerner det sidste element i array'et (og ændrer dermed array'et).

https://www.w3schools.com/jsref/jsref_pop.asp
ejvindh Professor
27. september 2019 - 13:33 #3
...så hvis du gerne vil se det sidste element, uden at fjerne det, skal du have fat i noget lignende:
document.write(fruits[fruits.length-1])

Eller:
document.write(fruits.slice(-1)[0])
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.