milter Ekspert
08. januar 2020 - 21:15 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Tablet eller...? til noder for musiker

En af mine sønner studerer musik, sang, på et ret højt plan, og han har nu bedt mig om lidt hjælp. Indtil nu har jeg bygget og vedligeholdt hans stationære computere og hjulpet til ved valg af bærbare, men nu er der opstået et problem, som jeg behøver hjælp til.

Han er på udkig efter en tablet/noget, som kan bruges til de noder/nodehæfter, han  får brug for. Jeg har selv brugt et par uger på nettet for at finde noget brugbart, men hver eneste gang ender jeg med noget, som har en slutpris på 9.500 kr. eller mere + prisen for software til nodeprogrammet.  Her er en liste over kravene:

1:Tingesten skal have en størrelse på minimum 12,9 tommer og minimum opløsning på 1920x1080, helst mere.
2: Den skal kunne gå på nettet (kan de ikke alle det?)
3: Han skal kunne skrive sine egne notater under noderne via skærmen i høj opløsning med tynd skrift.
4: Den skal kunne placeres på et nodestativ, så den ca. fylder det samme som et A4 ark.
5: Der skal være indbygget kamera.
6: Der skal være USB-stik.
7: Helst med højttaler.
8: Og så skal den meget gerne være med et styresystem, hvor programmer og styresystem ikke er forældede eller inkompatible efter 3-4 år.

Han behøver heller ikke det, der kaldes en fodpedal til at vende siderne i noderne, og det er kun hardware, jeg har brug for hjælp til. Selvfølgelig skal hardwaren kunne håndtere den software, som skal bruges. På engelsk er søgeordene ifm. den slags søgning "sheet music".

Som sagt, jeg kan godt finde noget, der opfylder kravene ovenfor, men de ender altid med at koste knap 10.000 kr., og som regel med en iPad. Jeg er godt klar over, der nok ikke findes ret mange eksperter på det her område, men jeg er åben for forslag, der måske kan føre mig i en retning, hvor regningen  ender på noget mindre end 10.000 kr.
milter Ekspert
08. januar 2020 - 21:31 #1
Og så glemte jeg lige at tilføje, at min søn selvfølgelig har forhørt sig hos  medstuderende og professionelle musikere. Deres svar er i næsten 100% af tilfældene: "Ah, ja, altså, så skal du have en iPad"  :-)
Rune1983 Guru
09. januar 2020 - 10:26 #2
milter Ekspert
09. januar 2020 - 19:05 #3
Tak, Rune 1983. Jeg husker at være stødt på den før, men af en eller anden grund havde jeg skubbet den i baggrunden. Jeg har kontaktet min søn og ser, hvad han siger.
milter Ekspert
21. januar 2020 - 16:50 #4
Tak, Rune1983, for at minde mig om Surface Proen. I mellemtiden har min søn besluttet sig for at nøjes med papirnoder og i stedet for bruge pengene på en hjemmeside plus omkostninger til professionelle lydindspilninger.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.