Avatar billede Pdahl Juniormester
16. marts 2020 - 13:52 Der er 3 kommentarer

udlæs tekst fra PDF med VBA

VBA udfordring:

Er der nogen som har løsningen på at indlæse data / tekstindhold til et outlook mail-object fra en pdf-fil ved hjælp af VBA?

Jeg har lavet en VBA-makro i Outlook, som via en brugerformular opretter en ny mail, med en udfyldt fast Cc:-mailadresse; en dynamisk emne-linie (i forhold til vedhæftede filer med et delvist numerisk filnavn), en dynamisk overskrift i mail-tekstindhold samt en standard mail-tekst, OG - ikke mindst - én til flere vedhæftede pdf-filer (hentet fra en mappe, hvor stien er sat under fanen indstillinger på brugerformularen, og gemt/indlæst fra en .ini-fil).

Min udfordring er at jeg gerne vil hente og tildele "MailTo:-adressen" til mail-objectet fra en mailadresse i den først vedhæftede pdf, således at valget af pdf-filer (i brugerformularen) er den ENESTE handling som brugeren skal foretage sig, ud over at trykke på knappen "SEND"
Avatar billede falster Ekspert
16. marts 2020 - 17:08 #1
Direkte fra pdf til Outlook er næppe så ligetil. F.eks. er det nok nødvendigt at anvende noget a la "Adobe Library", som det omhandles i denne.

https://stackoverflow.com/questions/36270247/extract-data-from-pdf-and-add-to-worksheet

Muligvis kan der laves en husmandsløsning med en koden, der "markerer alt" i en åben pdf og dette indsættes i en (ny og midlertidig) txt-fil. Hvorfra det nødvendige hentes.

Det må stille visse krav til bl.a. opsætning af indhold i pdf'en.

(Det samme kan nok udføres ved at sætte ind i en (tom og midlertidig docx-fil, men det hele er ikke noget, som mine ringe VBA-kundskaber rækker til.)
Avatar billede bvirk Guru
16. marts 2020 - 17:52 #2
Med
https://pdfbox.apache.org/
Følger command line program der kan udtrække tekst.
Det kræver dog java installeret og kald af shell fra vba
Avatar billede nopsen Ekspert
16. marts 2020 - 18:29 #3
husk at følge op på tidligere spørgsmål

https://www.computerworld.dk/eksperten/profil/244891
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester