ps76 Forsker
12. maj 2020 - 12:03 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

spam eller ægte?

Har modtaget en mail fra et sted, hvor der tidligere har været et ansættelsesforhold på tale. Afsenderen ser legitim ud, men der skal klikkes på et link, der siger "Open document". SÅ bliver jeg mistænkelig.
Alt andet ser ok ud, navn og adresser, firmadata. logo osv.
Har skrevet tilbage via "svar" til pgl. ang. min mistanke, og pgl. svarer "den er sikret til din e-mail-adresse. Log venligst ind med dine e-mail-legitimationsoplysninger for at se."
Måske er det ok? Er det sådan det ser ud, hvis man sender noget personaleinfo via Word med ekstra sikkerhed? Kan jeg evt. sikre mig inden klik på linket ved at gøre det på en anden computer off-line, eller måske via webmail? Hvad tror I?
Mikael Ekspert
12. maj 2020 - 12:37 #1
Den "lugter" Hmm.

Jeg ville på anden vis kontakte det firma du kender. Men bestemt ikke via "svar".
ps76 Forsker
12. maj 2020 - 12:44 #2
På den anden side er det en hel legitim mailadresse der står som afsender. Også samme som fremgår af firmaets hjemmeside for pgl. medarbejder. Ikke en af disse mærkelige xxx.@ zzhongkong osv adresser, som man af og til ser, når der kommer mail fra Skat el. andre.
Måske kan jeg åbne den via min tlf og den internetforb. jeg har der? Så går det vel ikke ud over min stationære (primære), hvis det går galt...?
ErikHg Ekspert
12. maj 2020 - 12:44 #3
#1 Jeg ville kontakte firmaet telefonisk.
Hvis man bliver mistænksom over et eller andet man får tilsendt, så er det bedst at lade tvivlen komme sig selv til gode, svindel er der nemlig nok af.
Mikael Ekspert
12. maj 2020 - 12:49 #4
#2.. Tja nu kan du hverken stole på en mailadresse (eller telefonnummer)

De dygtige kan sagtens omgå det, så alt ser perfekt ud.
Palle A. Praktikant
12. maj 2020 - 12:50 #5
Jeg ville som udgangspunkt være mistænksom. Dels det at skulle klikke på link og dels at skulle logge ind med e-mail oplysninger.
Hvis man kan se afsenders mailadresse, vil man nogle gange kunne se om det er en spamadresse. Men kan også risikere at se ud, som om det kommer fra en medarbejder fra pågældende firma.
Sammenhold evt. adressen fra mail med en mailadresse på firmaets hjemmeside.
Tjek om den som underskriver mail er ansat ved firma.
Hvis du er nervøs, for at det skulle være et jobtilbud, du ikke vil gå glip af, vil jeg anbefale, at tage kontakt til virksomhende, og undersøge om de har sendt noget til dig, frem for at klikke på noget.
ps76 Forsker
12. maj 2020 - 13:56 #6
Det VAR spam. FIk en advarsel fra firmaets it-supporter...Men det så fantastisk realistisk ud, må jeg sige.
ErikHg Ekspert
12. maj 2020 - 14:11 #7
#4 Når man ved hvad firmaet hedder - og det må man jo stærkt formode når der har været et ansættelsesforhold på tale - så må det pågældende firma sandsynligvis have en hjemmeside med et telefonnummer. Dermed skulle man være sikret ved telefonisk kontakt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.