joh nielsennny Praktikant
24. september 2020 - 18:20 Der er 8 kommentarer

tildeling af drevbogstav

Min tidligere systemdisk  er sat eksternt, fordi der er tre problemer: Den er ikke allokeret og ikke initialiseret og siger redundansfejl. Der er ikke knyttet et drevbogstav til disken. Jeg har uundværlige filer på den, så jeg vil gerne i kontakt. Kan I hjælpe mig med at løse problemet.
joh nielsennny
e-jensen Forsker
24. september 2020 - 19:28 #1
“Sat eksternt” - er den tilsluttet som eksternt drev via USB?
poko1 Ekspert
24. september 2020 - 19:40 #2
Tryk på Windowstasten Plus X tasten og vælg Diskhåndtering
fortæl hvad står der til venstre for disken ?
ole_madsen Ekspert
24. september 2020 - 21:52 #3
STOP!! - hvis den ikke er initialiseret, ualokeret og melder (cyklisk) redundansfejl, er den defekt. Har du ønske om at hente data ud af den, skal du IKKE forsøge at montere den nogen steder - så skal du have den afleveret til en der kan diagnosticere den.

Du KAN have været ude for et såkaldt headcrash, og så vil hvert sekund med strøm på, være en yderligere risiko for data.
joh nielsennny Praktikant
24. september 2020 - 22:54 #4
POKO1: Der står: Disk 1, Ukendt, 931,51 GB, Ikke initialiseret.
E-Jensen: Ja, den er sat i USB-stik på anden computer.
joh nielsennny Praktikant
24. september 2020 - 22:56 #5
Ole Madsen: Jeg kender ingen af dem, som du mener kan hjælpe.
ole_madsen Ekspert
24. september 2020 - 23:29 #6
Det er som regel heller ikke nogen man "kender"... - det er firmaer man finder, der tilbyder datarecovery som service - eks. https://computer112.dk/

Jeg kan selv lidt i den simple afdeling, og vil kraftigt fraråde dig at stole på "en du kender", for diagnosticerer man den forkert, ødelægger man data.

Cyklisk redundansfejl fortæller, at der er uoverensstemmelse mellem chipsettets "tabel" over den fysiske disk, og så den fysiske disk. elektronikken læser ikke den data der forventes fundet på disken. Det kan skyldes fejl i elektronik-printet på disken, men det kan også skyldes en fysisk fejl i selve disken. Hvis du stadig kunne se partitionen på disken, ville det også kunne skyldes en fejl i en fil, men siden disken optræder som "ikke initialiseret", tyder det desværre på en mere graverende fejl.

Du skal gøre dig klart, hvor meget data på disken er værd for dig - er det noget du virkelig ikke vil undvære, skal du gå til en professionel. Betyder det mindre for dig, kan du prøve dig frem med "recovery tools" - men med risiko for at data bliver ødelagt.
Du skal have fat i et værktøj der kan lave "Partition recovery". jeg kender desværre ikke rigtig nogen af de gratis længere (Dem jeg selv har brugt, er blevet betalingsudgaver) - men prøv at læse på https://recoverit.wondershare.com/partition-recovery/free-partition-recovery-software.html
joh nielsennny Praktikant
25. september 2020 - 11:14 #7
Det er et godt svar at give, Ole_Madsen. Årsagen til miseren kender jeg: Jeg slettede alle flueben i diskens systemkonfiguration i et øjebliks arrigskab uden at sikkerhedskopiere. Den oplysning betyder vel ikke, at du bedre kan hjælpe mig, vel?
ole_madsen Ekspert
25. september 2020 - 12:10 #8
Det lyder bedre - så lyder det nemlig som en logisk fejl, der burde kunne udbedres via software.

Jeg er bare lidt usikker på - HVOR har du slettet flueben? - jeg mindes aldrig at have set noget indbygget i Windows, der skulle "crashe" en disk, med mindre man aktivt går ind og ændrer på partitioneringen.. - men bare at fjerne flueben burde ikke gøre noget...
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.