Uvanga Ekspert
25. september 2020 - 10:45 Der er 10 kommentarer og
1 løsning

Chromecast kan tilgås fra alle enheder på WiFi

Jeg har opsat forbindelse til mit TV via Chromecast. Dette skete fra min mobiltelefon. Nu kan jeg se at mine PC'er også automatisk har forbindelse til TV. Det uden at jeg har installeret noget på PC'er. Så mit spørgsmål er, vil alle enheder der logges på mit netværk automatisk få forbindelse til Chromecast? Det er ligesom konfigurationen ligger i min lokale "WiFi sky" Som om at forbindelse til Chromecast er tilgængelig for alle enheder på mit WiFi. Er den antagelse korrekt??
Jeg anvender cast-funktionen i Chrome Browser.
ole_madsen Ekspert
25. september 2020 - 10:58 #1
Ja. Alle enheder der har adgang til dit netværk, vil også kunne se din ChromeCast(s)
Uvanga Ekspert
25. september 2020 - 11:06 #2
Tak for hurtigt svar. Så er min antagelse og oplevelse verificeret 👍
Uvanga Ekspert
25. september 2020 - 11:31 #3
Tillægsspørgsmål:
Jeg har sat det om med Android mobil. Hvis man opsætter via iPhone/iPad vil det så virke på samme måde? Kan man "se" Chromecast på tværs af platforme?
Eller er det Android for sig, og iPhone for sig??
ole_madsen Ekspert
25. september 2020 - 12:06 #4
Ja, iPhones/iPad fungerer på samme måde. Det er ikke et spørgsmål om hvilken enhed/OS du har, men om det pågældende program/app har indbygget Cast mulighed.
ole_madsen Ekspert
25. september 2020 - 12:07 #5
...Tilføjelse - man kan vist ikke sætte en ChromeCast op fra en PC. Det kræver Google Home appen, der kun findes til Android og iOS
Uvanga Ekspert
25. september 2020 - 13:33 #6
Tak igen. Jeg kan godt se der er en anden opsætning til iPhone, så endnu et spørgsmål:
Kan man konfigurere den samme dongle til begge systemer, og bruge dongle i flæng PC/iPhone? Hvis ja, kan dongle bruges samtidig af de to systemer, altså afvikle to samtidige programmer?
thov Seniormester
25. september 2020 - 13:47 #7
En EZcast dongle kan, iflg. manualen,  bruges med Android, Win10 og iOS.
Jeg har kun testet funktionen med Android og Windows, og der virker den.
ole_madsen Ekspert
25. september 2020 - 13:59 #8
Jeg er ikke sikker på hvad du mener? - afvikle to samtidige programmer? - en ChromeCast kan kun modtage en stream ad gangen, ligesom den kun kan sættes til en skærm ad gangen.

Hvis du mener du har flere CC på samme netværk, ja så er de jo fuldstændig uafhængige af hinanden, så to forskellige apps kan bruge hver sin cc på samme tid.
Uvanga Ekspert
25. september 2020 - 14:27 #9
Ok, jeg er med. Min problematik gik på om Chromecast kan modtage flere stream på samme tid på samme skærm. Det har du fint svaret på, kun en stream ad gangen. Så nu er jeg afklaret, endnu engang tak for din tid og indsats✌️Også afklaret mht. CC konfig.
kurt54 Ekspert
25. september 2020 - 17:41 #10
Min chromecast er sat op fra PC ingen problem med det.

Bemærk en moderne chrome browser har indbyget cast funktion - som på PC kan sættes til at caste skrivebordet - dvs viste alt der forgår på PC skærmen.
Uvanga Ekspert
25. september 2020 - 17:50 #11
ad #7
Jeg har set på EZcast dongle, den er dog noget dyrere. Jeg har købt en til 289,00 Kr. Den er alt rigelig til mit behov.
Det med dual streaming var mere et teoretisk spørgsmål 👌
ad #10
Det er også min erfaring, streaming kører perfekt fra Chrome Browser 👍
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.