Uvanga Ekspert
30. september 2020 - 20:17 Der er 9 kommentarer og
1 løsning

Konfig Chromecast med Android og iPad samtidig

Jeg fik god hjælp her på Eksperten til konfiguration og brug af Chromecast på diverse PC'er. Kører rigtig fint.
Nu vil jeg så prøve at opsætte en iPad version OS 14.01 på en Chromecast der allerede er konfigureret til min PC. Men det vil ikke lykkes. Jeg har downloaded konfiguration til iPad.
Skal jeg købe en ekstra dongle kun til ipad? Eller kan man anvende den allerede konfigurerede dongle både til PC & iPad??
Som det er nu er der ikke "hul igennem" fra iPad til TV, og jeg har prøvet på to uafhængige WiFi net. PC virker fint på de to WiFI anlæg, så Chromecasten er Ok.
Jeg har søgt på nettet, men kan ikke finde noget der beskriver dette, så jeg håber der er nogen her i forummet der kan hjælpe.
kurtba Ekspert
30. september 2020 - 21:20 #1
Så vidt jeg husker, så skal man ikke køre konfigurationen på ipad, når den i forvejen er konfigureret via en pc.
Jeg har lige kigget på vores ipad og kan ikke se at der er nogen google home app på den.
Nu er det begrænset, hvad vi streamer fra den, men når børnebørnene er her, bliver der jævnligt streamet netflix, youtube og nogle spil til chromecast uden problemer.
Det eneste krav er selvfølgelig, at de skal være på samme wifi.
Det løser ikke dit problem, men fortæller måske lidt om, at der ikke er nogen særlige krav, når først chromecast er konfigureret på et netværk.
Vi tager den også med i sommerhuset og streamer til en anden chromecast der uden problemer og uden nogen form for ekstra opsætning.
ole_madsen Ekspert
30. september 2020 - 22:32 #2
Du skal ikke konfigurere CC igen, hvis den er konfigureret en gang. Den konfigureres ikke op mod en enhed (som din PC), men op mod dit netværk. Punktum - så virker den  på alle enheder, der er koblet på nettet.

Mon ikke snarere den app du forsøger at caste fra, ikke understøtter ChromeCast? - eller at du ikke helt ved hvordan du aktiverer "cast"?

Du skal, når du er i afspilningsvinduet i den pågældende app, lede efter Cast ikonet, typisk oppe i højre hjørne. Det ser sådan ud: https://www.avxperten.dk/assets/blog/uploads/chromecast%20ikon.PNG

Tryk på det - så skulle du gerne kunne vælge mellem dine CC.

I enkelte programmer skal du ind i settings og vælge "afspilningsenhed" (typisk ChromeCast Audio). Vises ikonet ikke, er du typisk ikke på det samme netværk, eller der er installeret en firewall/antivirus/VPN app, der forhindrer appen i at se lokalnetværket.
Uvanga Ekspert
30. september 2020 - 23:17 #3
ad #2
På iPad mangler cast ikon. Når jeg sammenligner film på PC (Her er ikon Ok) med den samme fil på iPad er cast ikon ikke tilstede. Så det må være problemet. Jeg ser på det imorgen, og vender tilbage.
Rune1983 Guru
01. oktober 2020 - 07:23 #4
Skal det forståes sådan at du ønsker at spejle skærmen fra din ipad over på dit TV via Chromecast?
klaudi Professor
01. oktober 2020 - 08:33 #5
Det er vel ikke fordi pc kører på 2,4 ghz wifi og ipad på 5ghz, eller omvendt!
ole_madsen Ekspert
01. oktober 2020 - 09:53 #6
Frekvensen af netværket har ingen betydning - det er jo samme netværk, også selv om de skulle tilgås via to forskellige SSID´s.

Men "Når jeg sammenligner film på PC (Her er ikon Ok) med den samme fil på iPad er cast ikon ikke tilstede." -> Du skal ikke sammenligne fil eller film. Du skal finde din foretrukne app på iPad´en til at afspille videoer, og finde ud af om den app er kompatibel med ChromeCast.

Om ikke andet er VLC-player.
klaudi Professor
01. oktober 2020 - 10:05 #7
Chromecast 1 virker vist kun på 2,4 ghz, Chromecast 2 på begge frekvenser!
ole_madsen Ekspert
01. oktober 2020 - 11:14 #8
ah - det er selvfølgelig rigtigt... - jeg har aldrig haft med første generation at gøre, så det vidste jeg ikke...

Ydermere har jeg læst, at generation 2 KAN have problemer med kanalbredden på 5GHz båndet - den har det bedst med 20MHz, og kan fejle hvis den er sat til 40MHz.

Det er en indstilling i WiFi routeren/AP.
Uvanga Ekspert
01. oktober 2020 - 13:57 #9
#2 gav indspark til rette fremgangsmåde, nu kører det 😁 Så lige et sidste spørgsmål, skal man installere en app for hver tjeneste, F.eks en for DR, en for YouTube osv. Jeg er tilbøjelig til at tro ja, men hører gerne hvad der er korrekt.
ole_madsen Ekspert
01. oktober 2020 - 14:06 #10
Ja. DR TV (og DR Radio) understøtter begge ChromeCast. Det samme gør YouTube,, Netflix, Disney +, Viaplay, samt de fleste andre almindelige apps, der kan afspille medieindhold.

Og ja, du skal installere disse apps, for at kunne tilgå deres medieindhold, og sende det til CC.

...Bemærk i øvrigt, at i det øjeblik du har "castet" indholdet, bruges din iPad ikke længere... - den vil nu blot være en fjernbetjening til CC, men kan fjernes helt fra netværket, uden at det går ud over den igangsatte stream.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.