koburg Mester
15. november 2020 - 19:06 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Skærm til fotoredigering

Min nuværende skærm er ikke så god til fotoredigering og kalibreringen fra Adobe er ikke for god.

Findes der en 27" skærm til fotoredigering som kan kalibreres og samtidig ikke er for dyr?
milter Ekspert
15. november 2020 - 21:17 #1
Jeg vil starte med at stille et spørgsmål. Hvad skal dine billeder bruges til, dvs. er det kun til eget brug, skal de vises på en hjemmeside, skal de printes, eller skal du dele dem med andre i et professionelt miljø?

For ca. 15 år siden brugte jeg en pokkers masse tid på det samme emne plus lige så meget tid på kalibrering af min printer. Jeg fik brugt en frygtelig massse papir men arbejder i dag udelukkende med en sRGB farveprofil og kalibrerer skærmen af og til med det indbyggede program i mit billedredigeringsprogram, Corel PaintShop Pro 2018. Prøv at læse linket herunder:

https://www.howtogeek.com/363061/do-i-need-to-calibrate-my-monitor-for-photography/
koburg Mester
16. november 2020 - 11:22 #2
milter, du har en virkelig god pointe her. Jeg var i 30 år grafiker med speciale i billedredigering, så det er nok baggrunden der titter frem.

I dag arbejder jeg med noget andet og fotograferer på hobbyplan, får printet nogen af billederne og hængt op på mit kontor.

Så ja, det ville være "overkill" med en dyr monitor der kan kalibreres.
Jeg tror bare at det skal være en monitor som er tæt på 100% i rgb spectrum?
milter Ekspert
16. november 2020 - 17:49 #3
Jeg har aldrig arbejdet professionelt med billeder, men ja, en god monitor er vigtig. I 2006 betalte jeg omkring 4500 kroner for en Eizo S1910, og så vidt jeg kan se, kan man i dag købe en skærm til den halve pris, som er bedre :-

Da jeg for mange år siden opbyggede arbejdspladsen omkring computeren, var lysforholdene omkring skærmen det, som fik størst opmærksomhed. Jeg havde fundet ud af, at opfattelsen af farver på en skærm afhænger af mange faktorer, så jeg brugte en masse tid på at følge eksperternes råd om det emne.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.