NSK Novice
19. november 2020 - 19:27 Der er 6 kommentarer og
2 løsninger

Har jeg fået en brugt pc?

Hej jeg har netop købt en helt ny pc. Den virker desværre ikke da den ikke kan finde netværkskortet efter at Windows opdaterede. Jeg har søgt i pc'en for at genoprette den tidligere version af Windows og her fandt jeg opdateringer helt tilbage fra 9/7 2019. Nu bliver jeg helt bekymret for om de har solgt mig en brugt pc? Nogen der ved det?
ole_madsen Ekspert
19. november 2020 - 20:02 #1
Næppe - ikke hvis du ikke finder personlig data.

Det er helt normalt at det image der lægges på PC´en, er halve, hele og flere år gamle...
e-jensen Forsker
19. november 2020 - 20:03 #2
Datoen kan være da Windows blev installeret. Prøv at se hvilke datoer der står i roden af C: drevet i Stifinder.
220661 Ekspert
19. november 2020 - 20:46 #3
Windows "genbruger" filer fra tidligere versioner, på det der ikke er ændringer til, så du kan sagtens se  filer der er dateret ældre end den dag du reelt har installeret Windows.
e-jensen Forsker
19. november 2020 - 23:54 #4
Mapperne i roden bliver vel mærket med den dato styresystemet bliver installeret?
220661 Ekspert
20. november 2020 - 09:05 #5
#4  Som jeg oplever det så er det sådan at hvis man laver en ren installation så bliver de mapper og filer vist som den dato da filerne blev en del af styresystemet under udarbejdelse. Det er derfor man kan opleve ældre datoer på en helt ren installation.
hjolsen Ekspert
20. november 2020 - 09:21 #6
Hvis du vil kontrollere at pc'en ikke har været brugt i længere tid er det nemmeste at  chekke hvor mange timer harddisken har kørt  , det kan du gøre med crystal disk info : https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/
ole_madsen Ekspert
20. november 2020 - 09:30 #7
Nej, datoerne på mapper kan ikke bruges til noget. Prøv at åbne C: i stifinder - mapperne vil have forskellige datoer, men formentlig relativ ny.

Det er nemlig seneste ændring af mappen der står her.

Man kan så højreklikke og vælge egenskaber for mappen - så vil man kunne se oprettelsdato. Men denne dato kan sagtens være ældre end selve installationen, da man ved installationen af windows kopierer alle grundfilerne fra et WIM image i installationen - og så vil mapperne have oprettelsesdato efter den tid de blev dannet oprindeligt, før de blev kopieret til WIM imaget.

Så som sagt i #1 - det er helt normalt at finde gamle filer, da de har dato efter filerne i installations-imaget.

Og som beskrevet i #3 vil mange af disse filer være fra tidligere versioner af windows, da Microsoft ikke re-kompilerer gamle filer, hvis der ikke er kommet opdateringer i koden.

Og endelig kan filer/mapper sagtens have nyere dato vist, hvis der er tale om ændringsdatoen. Så har filen været skrevet til, eller egenskaberne ændret.

For at finde installationsdatoen - og dette gælder den reelle installationsdato, så start en kommandoprompt og skriv:

systeminfo|find /i "original"

Så gives installationsdatoen ud.
ole_madsen Ekspert
20. november 2020 - 09:36 #8
Og der bliver jeg nødt til at rette mig selv :-)

Kommandoen viser den reelle installationsdato for den aktuelle udgave af windows. D.v.s. har man opgraderet fra en tidligeroe version af windows, er det installationsdatoen for opgraderingen der vises...

Således kan jeg på en maskine der er mindst 5 år gammel læse, at dens originale installationsdato var 17. august 2020. Det er nok den dato jeg installerede nyeste 20H2 udgave af Windows...
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.