ErikHg Ekspert
23. november 2020 - 13:16 Der er 4 kommentarer

Overføre liste over blokerede mails fra PC til Mobil

Jeg har et problem. Jeg ved egentlig ikke hvilken kategori dette hører under så jeg har valgt "Andet hardware".
Jeg har en pc med Windows 10 og MS Office 2019. Jeg anvender Outlook og dette fungerer fint. Med jævne mellemrum tømmer jeg spammappen, og det er også ok.
Min udbyder er YouSee. Jeg har i Webmail blokeret en masse mailadresser (omkring 100 i alt) Disse dukker heller ikke op i indbakken i Outlook, så der der alt ok. Det samme kan desværre ikke siges om min Samsung Android A10 mobil, for der vælter det ind hver dag mail spammails. Det kan nemt blive til omkring 20-30 mails hver dag, altså foruden de mails jeg ikke har blokeret.
Nu er det jeg vil høre om der er mulighed for at overføre hele rækken af blokerede mails fra min pc til mobilen, således af jeg ikke behøver at skulle taste alle uønskede mailadresser ind på mobilen. Hvis ikke det er muligt så er det jo bare at blokere alle de uønskede mails.

På forhånd tak.
Mvh.
ErikHg
ole_madsen Ekspert
24. november 2020 - 09:48 #1
Hardware er det nok ikke :-) - mere noget mail-klient... - men nevermind.

Jeg kan næppe komme med løsninger, men kan måske guide lidt på vejen.

Du skal nok se på, hvordan dine enheder tilgår mailserveren hos Yousee - er det via SMTP (direkte, så den bruger YouSee serveren som arkiv), eller POP3, så den henter mails fra serveren.
Jeg kunne tænke mig at det viker ved SMTP, men ikke med POP3 - så hvis din telefon er konfigureret med POP3, er det her fejlen er.

Eller også er der simpelthen indbygget et spamfilter i Outlook også, som er dygtig til at fange spammails. I så fald kan du overvejen en anden mailklient på din telefon, som har indbygget spamfilter.

En sidste mulighed - og ja, jeg ved godt det er virkelig langt ude - var at kontakte YouSees support, og høre om de har et bud ;-) - de burde i hvert fald kende setuppet, og vide på hvilket niveau deres webmail filtrerer mails.
ErikHg Ekspert
24. november 2020 - 11:06 #2
Jeg har egentlig heller ikke hardwaren under mistanke.
På min pc er det POP3, og der fungerer det perfekt, for jeg kan se at der i mappen i Outlook "uønsket post" optræder en masse af de mails, der kommer i en lind strøm i indbakken på mobilen. Mailkontoen er sat op vha. YouSee´s automatiske mailopsætning.
Det med opsætningen på min mobil der er jeg ærlig talt noget på glatis, men jeg ved at det er POP3.
Det med at kontakte YouSee´s support det er som at tale til en dør. Det prøvede jeg dengang i efteråret 2018 da de hos YouSee lavede om deres mailsystem....der gik måneder før jeg fik skidtet til at virke. Det der dengang var problemet, var at det væltede ind med mails, tydeligvis decideret mail der kun var sendt med ét formål nemlig at komme ind i i computeren. Det tog dog noget af, og på mobilen kom der heller ikke så meget. De uønskede mails der kommer ind nu, er alle mulige "gode tilbud" om ting man kan købe. Dette gælder kun mobilen, for som sagt der havde alt affaldet i spammappen.

Mvh.
ErikHg
ecaspar Mester
24. november 2020 - 15:53 #3
Forskellen på POP3 og Imap er at pop henter mailen ned på din enhed.
Outlook kan så smide ting i spammappen da det foregår lokalt på din pc.
Din telefon er normalt sat op som imap - her ser mailklienten hvad der ligger i din mailboks, men henter det ikke
Hvis begge klienter kører IMap kan man fra begge enheder se alle mails.
Kører en af dem POP3 vil det opleves som om mails forsvinder på IMAP klienten
Spam filtreringen skal altså laves ude hos Yousee.
Hvis jeg eks. i min egen webmail markerer en afsender som uønsket vil det gælde på alle enheder der ser ned i min mailboks.
Fordi det er 2 forskellige måder at se sin mail på må svaret være - Nej det kan du ikke.
Den eneste løsning er hvis du kan logge ind til eks en webmail løsning hos Yousee og håndtere de uønskede mails der. (og da jeg ikke selv har Yousee ved jeg ikke om det overhovedet er en mulighed)
mvh. Erik  :-)
ErikHg Ekspert
24. november 2020 - 16:32 #4
Jeg takker for hjælpen.
Jeg tør bare ikke rigtigt at pille for meget ved mailprogrammerne, da jeg er blevet klog af skade; fordi der februar i år, forsvandt en masse mails i arkivet i Outlook. Så var det godt, at der er noget der hedder eksperten, for der var en hjælpsom sjæl her på forummet, der fik dem fundet frem igen.
Det kan godt være at jeg har titel af "ekspert" på dette forum, men det er ikke på grund af min viden om mailprogrammer, for det område er nærmest lukket land for mit vedkommende.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.