Gert Hansen Praktikant
23. november 2020 - 15:13 Der er 4 kommentarer

Bærbar hævet ved mousepad

Hej skal jeg være bange for computeren eksplodere?

Her til morgen opdager jeg at min bærbar er hævet til højre ved min mousepad, "stellet" omkring mousepadden følger med hævningen, så der ikke er sprækker eller huller.

Jeg har som de sidste mange år bare sat computeren på dvale, med strømstik i og lukket den.
ink Ekspert
23. november 2020 - 15:25 #1
Tyder på et indbygget batteri, der har udvidet sig. Er det en Mac?
Foreslår du får skiftet batteriet snarest. Udvidelsen bliver sikkert bare værre og kan på sigt ødelægge mekaniske dele ved udvidelse, ved et evt. læk kan hele PC/Mac ødelægges.

Havde selv samme problem med en MacBook Pro, der var 5 år gammel.
ole_madsen Ekspert
23. november 2020 - 15:40 #2
Enig med #1 - visse batterier hæver med alderen. Det er egentlig en defekt i batteriet, men da der typisk kun gives 6 måneders garanti på batterier, er det noget man som ofte lever med - selve kapaciteten på batteriet forringes kun lidt som følge af hævningen.
Men som Ink er inde på, kan det ødelægge selve PC´en - og der er også en teoretisk risiko for at der bliver presset hul på selve batteriet, der i så fald kan selvantænde. Det har man hørt om, men jeg har ikke selv set det, på trods af at have set 1000 vis af hævede batterier.

Du må først og fremmest undersøge om du har noget garanti der dækker (evt. en forsikring), og dernæst overveje om du har råd til (ikke) at få skiftet batteriet.
Gert Hansen Praktikant
23. november 2020 - 16:30 #3
Mange tak for svar. Det er en Lenovo gamer bærbar. Den er noget gammel. Så længe den ikke eksplodere eller laver anden skade bruger jeg den indtil den ikke kan mere og køber en ny ;)
Peter Seniormester
23. november 2020 - 20:16 #4
Lige præcis der sidder batteri nr. to på en T450. Jeg tør ikke udtale mig om andre modeller.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et nyt selskab. Se hans nye job.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.