Gert Hansen Praktikant
23. november 2020 - 15:13 Der er 4 kommentarer

Bærbar hævet ved mousepad

Hej skal jeg være bange for computeren eksplodere?

Her til morgen opdager jeg at min bærbar er hævet til højre ved min mousepad, "stellet" omkring mousepadden følger med hævningen, så der ikke er sprækker eller huller.

Jeg har som de sidste mange år bare sat computeren på dvale, med strømstik i og lukket den.
ink Ekspert
23. november 2020 - 15:25 #1
Tyder på et indbygget batteri, der har udvidet sig. Er det en Mac?
Foreslår du får skiftet batteriet snarest. Udvidelsen bliver sikkert bare værre og kan på sigt ødelægge mekaniske dele ved udvidelse, ved et evt. læk kan hele PC/Mac ødelægges.

Havde selv samme problem med en MacBook Pro, der var 5 år gammel.
ole_madsen Ekspert
23. november 2020 - 15:40 #2
Enig med #1 - visse batterier hæver med alderen. Det er egentlig en defekt i batteriet, men da der typisk kun gives 6 måneders garanti på batterier, er det noget man som ofte lever med - selve kapaciteten på batteriet forringes kun lidt som følge af hævningen.
Men som Ink er inde på, kan det ødelægge selve PC´en - og der er også en teoretisk risiko for at der bliver presset hul på selve batteriet, der i så fald kan selvantænde. Det har man hørt om, men jeg har ikke selv set det, på trods af at have set 1000 vis af hævede batterier.

Du må først og fremmest undersøge om du har noget garanti der dækker (evt. en forsikring), og dernæst overveje om du har råd til (ikke) at få skiftet batteriet.
Gert Hansen Praktikant
23. november 2020 - 16:30 #3
Mange tak for svar. Det er en Lenovo gamer bærbar. Den er noget gammel. Så længe den ikke eksplodere eller laver anden skade bruger jeg den indtil den ikke kan mere og køber en ny ;)
Peter Forsker
23. november 2020 - 20:16 #4
Lige præcis der sidder batteri nr. to på en T450. Jeg tør ikke udtale mig om andre modeller.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterIT-JOB
Se flere it-job hos


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.