Avatar billede troublesmurf Praktikant
09. december 2020 - 13:40 Der er 1 kommentar

Sandsynlighedsregning - Binormal Distribution

Jeg har et array med 6 pladser, I disse pladser bliver der sekventielt placeret et tal. Altså først i plads 0, derefter 1 og senere 5, inden den ruller over og benytter plads 0.
Den funktion som afleverer har en målt fejl-rate på 1/1000. Det vil sige at der er en risiko/sandsynlighed på 1/1000 for at tallet i et af slottene er forkert.
Dette giver dog ikke noget problem, så længe det ikke sker på samme plads to gange i træk.
Men hvordan beregnes sandsynligheden for at dette sker?

Mit oprindelige bud:
Sandsynligheden for forekomsten af en fejl er 1/1000. Det er den også på den næste plads, og næste igen. Og derved også på plads 0 og 6 (som jo så er 0 igen). Og Sandsynligheden for 2 specifikke forekomster er derfor 1/1000 * 1/1000 altså 1/1.000.000.
Det kan sammenlignes med en terning med 1000 sider, og sandsynligheden for at 2 specifikke terninger er det ønskede udfald, er 1/1000 * 1/1000 uagtet hvor mange terninger der i øvrigt er.
Problemet med denne simple formel, er at den ikke passer hvis vi ændrer på variablerne. Her skal jeg nok ud i ”Binormal Distribution” formlen, som jeg ikke lige kan få hovedet omkring.
Ændringer til variabler, der stadig skulle passe ind i en formel:
•    Hvis bufferens størrelse ændres til 255, er sandsynligheden væsentlig mindre. Dette fremgår dog ikke af den simple formel
•    Hvis der kun kigges på et antal ”afleveringer” der er  lig bufferens størrelse minus 1, er sandsynligheden for 2 forekomster på samme plads = 0. Der må derfor skulle læges et offset ind i formlen.
•    Sandsynligheden på 1/1000*1/1000 holder nok kun hvis antallet af ”afleveringer” er større end bufferens størrelse og mindre end 2*bufferens størrelse. Mindre end bufferens størrelse = 0% sandsynligt. Større end 2* bufferens størrelse = ?? (Binormal Distribution?)
Håber der er en sandsynligheds-ekspert i dette forum, eller en matematik-kyndig der kan hjælpe.
Avatar billede ErikHg Ekspert
09. december 2020 - 14:24 #1
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester