Anders Praktikant
27. december 2020 - 12:46 Der er 3 kommentarer

Jeg kan ikke brænde optagede programmer til dvd?.

Hej

Min gamle gode ven på 83 er noget frustreret over at han pludselig ikke kan brænde de tv programmmer han har optaget fra DR til sin HD optager ned på DVD ......

Jeg har sagt at det måske kan være de DVD skiver han bruger .... de hedder minus R ......

Det kan evt. også være Hans optager er for gammel i forbindelse med at der kom nyt digitalt signal ... men han siger at han tidligere i 2020 har kunnet optage fra DR TV.

Er der nogen der har forslag til hvordan problemet kan løses?

MVH

Anders
ole_madsen Ekspert
27. december 2020 - 13:06 #1
Hvad optager han med? - nu du specifikt nævner DVD- - så husk at der også findes DVD+, og at ældre optagere kræver enten eller (For den sags skyld fandtes der også DVD ROM - en tredje standard). Så du skal finde ud af hvilket format han optager i. (Eller se på en DVD der ER lavet).

Mange enheder der kan optage, kan kun afspilles fra sig selv - netop for at imødekomme kopiregler - men har han kunnet tidligere, er der næppe noget til hinder for at det kan gøres igen.
ErikHg Ekspert
27. december 2020 - 13:57 #2
Jeg mener at DVD´er der er optaget op én maskine, altid vil kunne afspilles på en anden maskine, uanset hviken det måtte være, men DVD´en skal efter optagelse altid afsluttes "finalized". Det er rigtig nok at ældre optagere i mange tilfælde kun kunne optage på enten DVD+ eller DVD-, men det er helt tilbage i nullerne. Jeg selv har en Sony fra omkring 2007 og den tager både DVD+ og DVD- så der er lang tid siden at maskinerne kun kunne optage ´en type DVD. Der er også nogle ældre maskiner der ikke kan optage på DVD+R DL eller DVD-R DL. DL står her for "Dual-Layer/ Dobbeltlags disk". Det var i første halvdel af 10´erne af DVD/HDD optagere med digital tuner kom på markedet, så maskinen kar ikke være så gammel.
220661 Ekspert
27. december 2020 - 17:11 #3
Blev antennesignalet ikke ændret i maj/juni måned så det kun er mpeg4-T2 der virker nu til DR??
Skal ikke kunne sige det, men der er måske større kopi sikkerhed efter denne ændring af kvaliteten på billederne.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.