compac Seniormester
15. januar 2021 - 11:53 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Standardværdi for "Date" i mysqli-databasen

Jeg vil tilføje et felt af typen "date" til min eksisterende database. Det vil kun lykkes hvis jeg giver det standardværdien NULL. Det kan heller ikke lykkes hvis jeg opretter feltet som Varchar og forsøger at ændre det til date.
Hvordan ændrer jeg standardværdien så den ikke bliver NULL, men varchar?
arne_v Ekspert
15. januar 2021 - 16:47 #1
Default værdiens type skal naturligvis matche feltets type.

NULL virker,

DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP virker for DATETIME, men virker sikkert ikke for DATE.

Hvilken værdi vil du have som default?
compac Seniormester
15. januar 2021 - 21:15 #2
Ved mine ældre databaser har jeg ikke anvendt default. Der har det været typen DATE, men den er begyndt at kræve en default NULL. (i Phpmyadmin til Wamp).
Jeg har ikke været opmærksom på om den burde have en default, for jeg har altid indsat datoer med en "kalenderapp". Det hele skyldes måske en indstilling i Phpmyadmin der skal ændres?
Hvis jeg bruger <input type='date*....>vil der jo komme det rette format, så jeg behøver vel ikke nogen default?  Jeg ved ikke om hvad der er bedst i dette tilfælde. Med input fra et inputfelt og output med en sortering i datoorden (ikke tidspunkt) til et opslag i en tabel i datoorden. Hvad mener du er det rette? Primært skal databasen være sorteret kronoligisk efter  ID.
Det er som om at  DATE ikke er så flexibelt, men der henvises til DATETIME når der svares på andre spørgsmål. Jeg har ikke brug for tidspunktet og mener derfor at DATE er det rette.
arne_v Ekspert
16. januar 2021 - 00:48 #3
Hvis du kun skal bruge dato saa er DATE bedre end DATETIME.

Men hvis ikke du har et specifikt behov for en speciel default, saa kan du vel lade default vaere NULL, og lade applikationen indsaette en faktisk vaerdi, og hvis det skulle glippe saa er NULL vel bedre end en tilfaeldig dato til at indikere manglende information.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.