King Juniormester
21. januar 2021 - 15:54 Der er 4 kommentarer og
3 løsninger

Usynlige skrift

Hej jeg har hørt at en printer laver et usynlige mærke på det papir den printer ud er der nogle her på siden der ved noget om det

Mvh
jakobdo Ekspert
21. januar 2021 - 16:08 #1
claes57 Ekspert
21. januar 2021 - 17:59 #2
det er så kun laser-printere, da de ikke må kunne bruges til at fx forfalske pengesedler (de kan spores via dots tilbage til køberen, da de giver serienummer osv på enheden, og derfor kan spores fra sælgers data)
King Juniormester
21. januar 2021 - 18:27 #3
hej jakobdo og claes57
tak for jeres svar vil det sige en almindelig blækprinter ikke efter lader mærke ?
og selve mærkede hvad er det ?
er det blæk man ikke kan se eller er det en anden metode
claes57 Ekspert
21. januar 2021 - 18:47 #4
en enkelt dot med gul er hamrende svær at se - men hvis du ved, hvad du søger efter, og zoomer ind på ark, så ville du kunne finde det. Jeg havde en laser-farve printer (de sort/hvide kan jo ikke printe en gul dot), og da det kom frem første gang, så kunne jeg  aflæse model/serienummer på alle ark, som printeren udskrev.
King Juniormester
20. februar 2021 - 16:17 #5
Har jeg forstået det helt rigtige det er små mærker som til sammen kan aflæses som serienummeret på printeren
Men er det så kun laserprinter der laver det fordi de kan printe mere detaljeret og misbruges til falske penge som claes57 skrev
claes57 Ekspert
20. februar 2021 - 16:53 #6
Det er kun farve-laser, da andre typer ikke kan bruges til at forfalske pengesedler.
Og der er et kodemønster, så fabrikant og serienummer fremgår. Det er nok til at politiet kan spore den oprindelige køber, som så må forklare sig...
Da jeg havde min, så var den købt privat af en ven, der ikke længere havde brug for den - og han er død i mellemtiden. Printerens skæbne er uvis, jeg gav den vist nok til en genbrugsforretning.
King Juniormester
20. februar 2021 - 21:07 #7
det er jo faktisk et rigtigt smart system
Og tak for hjælpen til mit spørgsmål
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.