Erik R Juniormester
25. januar 2021 - 08:42 Der er 8 kommentarer og
1 løsning

Windows 10 - "Volume license"

I forbindelse med en familiemedlems køb af ny computer (til hjemmebrug, privat) er jeg blevet opmærksom på muligheden for at købe som "Volume license" fx gennem kinguin.net/, spiceworks.com, vist også  e-nemt.dk - til pricer som en en brøkdel af normale licenser til privatbrug.
Efter sigende er dette lovligt i forhold til EU-regler , men i strid med Microsofts vilkår.
Kan nogen oplyse mere om legalitet - og hensigtsmæssighed /sikkerhed ved brug af disse mulighder for køb af software til privatbrug
Mvh Erik
Mikael Ekspert
25. januar 2021 - 09:01 #1
Som jeg forstår det, så er det "genbrugslicenser" de sælger.

Jeg har ofte købt og anvendt. Senest i lørdags på en Win 7 pro. (89 ddk)
Jeg kan ikke forstille mig at, de skulle give problemer. Hverken vedr. sikkerhed eller ifht Microsoft.

Hvis den licens man modtager, ikke lige lader sig anvende til automatisk aktivering, så vil de i reglen/ "altid" virke via Microsofts aktivering via telefonen.
Og når det sidste kan lade sig gøre, så ser jeg slet ikke, at det kan være et problem ifht. Microsoft/lovligheden/andet.
Erik R Juniormester
25. januar 2021 - 10:17 #2
Tak til Mikael for kommentar. Jeg vil helst ikke gøre noget som på nogen måde er illegalt eller i en gråzone (især ikke i det aktuelle tilfælde som vedrører køb af computer til et mindreåreigt familiemedlem), men jeg her ikke noget mod at  udfordre it-giganters forretningsmodel, når det drejer sig om at skabe dominans på markedet - og der er vel en del af Microsofts strategi med lave priser til fx undervisningsbrug?
Mvh Erik
Mikael Ekspert
25. januar 2021 - 10:30 #3
#2
Jeg er helt enig i, at man ikke skal/bør "snyde" sig til "piratudgaver"

Der er mange udbydere af disse Microsoft programmer til en billig penge.
Jeg tjekker dem altid inden via Trust pilot. Det giver i det mindste en smule afklaring ang. hvem de er, og deres ry som seriøse. (eller det modsatte) ;)
Mikael Ekspert
25. januar 2021 - 11:04 #4
220661 Ekspert
25. januar 2021 - 12:20 #5
Mig bekendt behøver man stadig ikke at købe Windows 10 licens hvis man har en gyldig Windows 7 licens. Det er kun his man vil opgradere fra en home til en pro version man skal købe licens.
Har pc været en del af et firma kan det være man er nødsaget til køb af licens.
Mikael Ekspert
25. januar 2021 - 12:23 #6
#5 Den holder desværre ikke altid (mere)
Har lige været dér ;)
ink Ekspert
25. januar 2021 - 13:14 #7
Har lige opgraderet en Windows 8.1 til Windows 10 uden problemer. Digitalt aktiveret automatisk.
220661 Ekspert
25. januar 2021 - 14:06 #8
Jeg gjorde det en uge før jul med en Windows 7 Home. Ingen problemer.
Erik R Juniormester
26. januar 2021 - 11:14 #9
Tak for alle bidrag. Så vidt jeg kan konkludere, kan man som forbruger helt lovligt vælge at betale under 300 kr. for Windows 10 - eller at købe samme produkt til omkring 1.000 kr.
Herunder er kopi af en dialog med e-nemt.dk. - som iflg. firmaets hjemmeside er certificeret Microsoft Partner.
Venlig hilsen
Erik
********************************************************
Spørgsmål til e-nemt.dk: "Jeg hjælper et familiemedlem (et mindreårigt barn) med indkøb og konfiguration af en computer til hjemmebrug (privat) Kan jeg købe Windows 10 hos jer (til under 300 kr)?
Hvis jeg kan - er den version jeg køber hos jer lige så sikker og funktionel som en version købt fx hos Dustinhome.dk til 949 kr.?"
Svar:

"Hej
Ja, vi er e-mærket og du får den samme produkt som du vil få andre steder 😊
Med venlig hilsen
Kasper Jensen
e-nemt.dk
support@e-nemt.dk"
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Nordea flytter 267 it-stillinger til Indien: 125 danske it-ansatte mister jobbet
Nordea og Finansforbundet har nu indgået en endelig aftale om, hvor mange it-ansatte der bliver nedlagt i Danmark. Det samlede antal er dermed reduceret med 100 i forhold til det oprindelige oplæg.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.