Optimisten Praktikant
26. januar 2021 - 13:55 Der er 3 kommentarer

USB-C Docking til både bærbar og Stationær

Hej,

Jeg har en Lenonvo Thunderbolt USB-C docking, som jeg idag bruger til min Lenovo bærbar computer. Der er tilsluttet eksterne skærme, strøm, tastaur/mus og høretelefoner. Man forbinder docking og bærbaren via et USB-C kabel.

Jeg vil gerne vide om det vil være muligt at købe en stationær computer, der med samme kabel kan tilsluttes dockingen, og dermed kan jeg bruge skærmene osv. I tilfælde af at det er muligt, hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber den stationære pc.

I sidste ende vil jeg bare gerne kunne bruge mine skærme/tastatur osv, både på min bærbar og en stationær, uden at jeg skal tilslutte alt for mange kabler hver gang jeg skifter.


Link til Dockingstation:
https://www.lomax.dk/elektronik/computer-og-tablet-tilbehoer/oevrigt-computertilbehoer/docking-stationer-og-ladeskabe/lenovo-thinkpad-hybrid-usb-c-docking-station-70044110/?pla=1&gclid=EAIaIQobChMIz9jLiNG57gIVHkiRBR3KgQR8EAQYAiABEgIFLvD_BwE
ink Ekspert
26. januar 2021 - 14:01 #1
Ifølge beskrivelse medfølger en USB C til A adaptor, så den kan bruges på alle PC'er.
Hastigheden kan dog være begrænset af den usb port du anvender på den nye maskine. Helst USB-C.
Optimisten Praktikant
26. januar 2021 - 15:24 #2
Den jeg har, har ikke en A-adaptor. Men jeg er nok mere bekymret om det er muligt at fører både video/lyd, tastaturer osv gennem usb-C til en stationær?
ole_madsen Ekspert
26. januar 2021 - 17:08 #3
En USB-dock er bare en hardwareenhed, tilsluttet via USB. Den er ikke specialdesignet til bestemt hardware, så bare du installerer de drivere der hører til docken, vil den fungere på alle maskiner med USB port.

Dog kan der, som ink er inde på, være problemer med båndbredden hvis ikke USB-porten er tilstrækkelig hurtig. til skærm alene virker USB2 nogenlunde. Men skal du køre i høj opløsning og evt. på flere skærme, kræver det USB3.0 eller hurtigere.

Og så er der ellers ikke den store forskel på din bærbare og din stationære.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.