KaktusMac Novice
27. januar 2021 - 16:49 Der er 7 kommentarer

SSD harddisk

Hej
Jeg vil købe en SSD harddisk som jeg til start vil bruge som ekstern -men som  på sigt evt skal integreres i min MacBook Pro 2018.
Så mit spørgsmål er -hvilken intern SSD harddisk passer til en MacBook Pro 2018? Jeg ønsker en på 2 TB. Håber nogen kan hjælpe.

Pft
ink Ekspert
27. januar 2021 - 17:16 #1
Så vidt jeg ved er SSD en integreret del af motherboard, og kan derfor ikke skiftes eller opgraderes. Din MacBook Pro 2018 kunne være købt med 1TB, 2TB eller 4TB, men kan ikke opgraderes.
Ved køb af separat SSD er du derfor frit stillet. Du bør købe en med USB 3.1 (USB-C) tilslutning (eller Thunderbolt, hvis det findes)
KaktusMac Novice
27. januar 2021 - 18:43 #2
Jeg mener at have fået vide da jeg købte den (med 250gb) at jeg på sigt kunne opgradere -altså tilkøbe en større SSD -som kunne isættes.
Jeg må have misforstået;( æv.

Nå men så er valget jo nemt -jeg skal på udkig efter en ekstern SSD.

Tak for hjælpen.
fase Juniormester
27. januar 2021 - 19:37 #3
Der findes forskellige former for SSD, så hvis du muligheden for at finde type på din SSD, så findes der også flere muligheder for eksterne kabinetter til SSD.
Overgaard1654 Professor
27. januar 2021 - 20:08 #4
KaktusMac Novice
27. januar 2021 - 20:17 #5
Jeg troede at det var en SSD M.2 (lidt aflang) der var i computeren..
Så min ide var at jeg kunne købe sådan en -intern- og et kabinet.
Med tiden -hvis aktuelt- kunne jeg så få den integreret i min Macbook..
Men det er tilsyneladende ikke muligt ;(

Mon det ikke er bedre at købe en decideret extern SSD harddisk -når nu muligheden for integration ikke er der -eller er det samme resultat at købe en intern harddisk, og et kabinet. Tænker man måske kan spare lidt på sidstnævnte.
ink Ekspert
27. januar 2021 - 20:30 #6
Du kunne jo prøve at afmontere bagpladen på din Mac og se om den tilhører en årgang, hvor den alligevel kan skiftes. Bemærk, at i videoen er det en MBP 2013.

Min Macbook Pro 2015 har en udskiftelig NVMe type SSD (selvfølgelig Apples udgave), men jeg har læst i specifikationen, at din 2018 udgave er med fast SSD.

Tillid er godt, men kontrol bedre 😀
KaktusMac Novice
27. januar 2021 - 20:37 #7
Jeg tror desværre du har ret. Jeg har googlet løs, og meget peger på at det ikke er muligt at opgradere. Jeg må ty til en ekstern løsning.
Tak for hjælpen.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterSeneste spørgsmål Seneste aktivitet
4 min siden Lopslag, blank værdi Af Jjn i Excel
14 min siden Fejl I latex/overleaf Af SofieJ i Andet software
I dag 11:19 Hjælp til makro Af jensen363 i Excel
I dag 10:02 Beregning udfra opslag Af Poul i Excel
I dag 09:44 Lave en smart formel Af Butterfly i Excel


Premium
Sådan ansætter du den rigtige CISO i din organisation. Hint: det er nok dig, der er problemet
Alle efterspørger efterhånden mere it-sikkerhed. Men det er få, der forstår, hvad en CISO faktisk har af opgaver, mener headhunter Camilla Treschow Schrøder. Her er hendes fire gode råd til at finde og få det bedste samarbejde med din virksomheds CISO.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.