Avatar billede ZeBa Ekspert
29. januar 2021 - 13:34 Der er 9 kommentarer og
1 løsning

Hvad er def, det hedder

når man i et tryk laver sådanne mønstre

https://gyazo.com/d8668f2a977c91b6658459062cda79e6
Avatar billede madklub Forsker
29. januar 2021 - 13:50 #1
Raster
Avatar billede milter Ekspert
29. januar 2021 - 13:51 #2
Halvtone, på engelsk halftone, måske?

https://en.wikipedia.org/wiki/Halftone
Avatar billede ZeBa Ekspert
29. januar 2021 - 14:08 #3
Nej, fik den fra anden side: Raster
Avatar billede madklub Forsker
29. januar 2021 - 14:21 #4
Som jeg skrev i #1
Avatar billede FinnRasmussen Ekspert
29. januar 2021 - 14:35 #5
Det ligner moiré. Opstår når man lægger nyt raster i et eksisterende rasterbillede.
Så opstår der utilsigtede mønstre.
Avatar billede ZeBa Ekspert
29. januar 2021 - 17:58 #6
#4 Ups, det havede jeg ikke set
Avatar billede milter Ekspert
29. januar 2021 - 19:45 #7
Jeg er lidt nysgerrig. Hvor stammer det billede fra, du linker til? Er det en del af et fotografi, er det et en scanning, eller hvad? Og hvad er det et billede af?

Så vidt jeg ved, finder "rasterizing" kun sted i billedbehandling, ikke i "tryk", som du beskriver det i spørgsmålet. Og som sagt, jeg er blot nysgerrig :-)
Avatar billede madklub Forsker
29. januar 2021 - 21:10 #8
Jeg mener at man har brugt raster til at overføre sort/hvid fotografier til tryk.
Lang tid før computeren blev opfundet.
Avatar billede kurt54 Ekspert
30. januar 2021 - 00:25 #9
Raster er en teknik - f.eks på aviser til at danne gråtoner når man kun kan trykke sort. Jo større prik -jo mere grå/sort.  På afstand ser det gråt ud tæt på sort/hvidt.
Avatar billede milter Ekspert
30. januar 2021 - 14:10 #10
# 8 og 9.

Tak, det er jeg klar over. Men som sagt, jeg mener, man taler om "raster", når det drejer sig om behandlingen af billeder før tryk/print. Og jeg mener, at selve tryk- printprocessen kaldes halvtone. Tager jeg fejl?

Jeg har arbejdet en del med scanninger, og jeg har en mistanke, lige som FinnRasmussen, om, at det drejer sig om en scanning af et halvtonebillede med moiré-effekt, iblandet en del JPEG artifact.

https://www.scantips.com/basics06.html
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.