Avatar billede Buggelsgaard Novice
14. juli 2021 - 11:23 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Fast predefineret tekst i excel-celle med roll-down funktion

Jeg har et simpelt ark, som skal bruges som skabelon for flere brugere. I flere felter skal de vælge et svar fra en roll-down liste.
Det viser sig, at det ikke er entydigt, at de skal skrive angive et svar i feltet - og derfor kunne jeg godt tænke mig én af to ting:
- Enten at der i hver celle står f.eks. "vælg" - måske med en anden lysere tekstfarve, så det ikke bliver for dominerende. Så kan man regne ud, at man skal angive noget her. Når man så vælger fra rullelisten, så bliver dette angivet med f.eks. alm sort tekst, så det tydeligt står frem.
- Eller at der er en fast drop-down pil vist i de relevante felter, så man også her kan se, at man skal foretage et valg. Denne dropdownpil skal dog være inde i selve feltet, da det ellers forstyrrer nabofelterne.
- Eller måske noget helt andet og smartere.

Jeg synes at have brugt det for en del år siden, men kan simpelthen ikke genfinde det.


- Funktionen med en infomeddelelse når cellen er aktiv er ikke tilstrækkeligt - det er prøvet. Ligeledes duer det heller ikke at skrive generelle beskeder om at der skal angives noget - eller lave cellerne en bestemt farve.
14. juli 2021 - 11:30 #1
Hej
Hvordan har du oprettet rullelisten??
Jeg plejer at skrive det som punkt 1 på listen - "Vælg her" eller endnu bedre "Vælg xxx".
Hvis du bruger datavalidering til at oprette rullelisten kan du sætte baggrundsfarve på cellen ligesom en "normal" celle.

Med venlig hilsen

Birthe Lauridsen
Avatar billede Buggelsgaard Novice
14. juli 2021 - 13:32 #2
Tak for svar, Birthe.

Jeg har brugt datavalidering.
Selv om punkt 1 på listen er "vælg her", så står den ikke default i cellen - man skal stadig ind og åbne selve rullelisten for at få den vist.

Er på jagt efter en løsning, hvor der enten står "vælg" eller "Vælg her" med lys skrift - og når der så vælges, så bliver skriften alm. sort.
Eller måske bare en permanent dropdown pil INDE i boksen.

Se eksempel her: https://1drv.ms/u/s!AqAmnxjI1d2RgthZqHqVntGqwyDHXg?e=cPHbd8
Avatar billede kim1a Ekspert
14. juli 2021 - 14:16 #3
Punkt 1 kan jo gemmes som valg inden du gemmer listen som en template / skabelon.

Jeg har ikke testet Birthes forklaring til svagere tekst, men hvis du bruger en betinget formattering kan cellens værdi med "vælg her" sættes så cellen har svagere skrift.
Avatar billede Buggelsgaard Novice
15. juli 2021 - 13:01 #4
Tak Kim1a - det var en fin løsning - men ganske brugbar. Havde ikke lige tænkt på den :-)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.