Avatar billede claus hermann Novice
28. januar 2022 - 00:29 Der er 2 kommentarer

"Intet netværk"

Jeg bor i en villa med 1. sal.
Internettet kommer via et datastik i husets sydvestligste hjørne, hvor også routeren er placeret. Internetleverandøren er vores antenneforening.
Jeg har mit kontor på 1. sal i husets nordøstligste hjørne. Internettet blev installeret for ca. 4 måneder siden. De første måneder fungerede det fint, men for ca. 3 uger siden mistede min smartphone (DORO 8050) med styresystem Android 9 forbindelsen til nettet, når den er på kontoret. Går jeg ud af kontoret (bare over dørtærsklen), kommer nettet igen. Der er også forbindelse til naborummene.
Signalet kommer via en 8-10 år gammel extender (D-link), som i stuen er tilsluttet routeren og på kontoret min computer, Lenovo Think Centre M700 med Windows 10 Pro.
Det sker, at computeren mister netforbindelsen. Så klarer en genstart problemet. Det er ikke tilfældet for smartphonens vedkommende.
Mh Claus
Avatar billede claes57 Ekspert
28. januar 2022 - 09:44 #1
I windows store søger du efter appen WiFi Analyzer - det er gratis, og er godt at have til lige at se efter wifi støj.
Installér og kør. I toppen vælger du Analyze, og i bund/højre klikker du på 2,4 eller 5GHz, alt efter hvad du bruger (Doro og DLink er nok på 2,4).
Så kan du se et billede af dit signal, og signaler fra naboer (=støj). Du vil meget gerne have et område med fri plads, aflæs tal på grafens bund, og i din routers eller DLinks opsætning skifter du nu kanal til dette.
Avatar billede supportsiden Forsker
19. februar 2022 - 14:08 #2
Repetere (og mesh) er en nødløsning i min verden. Hvis du ikke kan trække kabel til dit kontor så find dig en god HomePlug løsning (netværk gennem lysnettet)
Der findes HomePlug enheder med indbygget WiFi
Du skal heller ikke have en router til i kontoret men en switch - to routere efter hinanden er en dårlig løsning.
En løsning kunne være https://www.tp-link.com/dk/home-networking/powerline/tl-wpa8630-kit/ og så drop routeren på kontoret helt
Husk at HomePlug helst skal sidde direkte i stikkontakten
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?