22. marts 2003 - 15:29Der er
41 kommentarer og 1 løsning
Rip af CD umuligt?
Hej derude... har lige købt Avril Lavigne's cd... men når jeg vil rippe CDen for at få numrene ind på computeren kan jeg ikke den siger der kun er 1 track. Altså data track for der ligger noget geil på CDen. Nu er mit spørgsmål så... hvordan kan jeg rippe sådan en CD?
så vidt jeg husker står der i loven at man ikke må få hjælp til at rippe en CD - desuden må du ikke bryde en kopi-sikring, og det kunne godt lyde som det der var på...
så jeg tror ikke du kan komme så meget videre med det
hvis man har købt CDen, må man vel godt, man tager jo bare en sikkerhedskopi... lidt samme poblematik med cracks... men har sammen problem... har alle mine andre CDer på computeren, og så kan jeg ikke lægge hendes ind...
Jeg hjælper ham heller ikke - selvom det heller ikke burde være nødvendigt eftersom der ligger rigeligt med guider rundt omkring på nettet til hvordan man ripper kopisikrede cd´er. (det er ikke ulovligt at fortælle ham det)
talker, læs lige prodic's sidste link, specielt følgende del: Ulovlige kopier Du må ikke: - Kopiere en kopi af en cd/dvd, når du har fået kopien fra andre - Kopiere værker hentet på nettet, når værket er lagt ud uden ophavsmandens samtykke - Forære en kopieret cd/dvd væk - Udlåne, bytte eller sælge en kopieret cd/dvd - Videresende et digitalt leveret værk via din e-mail. - Bryde en kopispærring med henblik på fremstilling af en kopi af musik-cd’en eller dvd-filmen.
Det betyder stadig ikke at den er kopisikret. Hvis du kan tage en total kopi af hele cd'en, og den virker på samme måde som originalen, så er den ikke kopisikret.
At du ikke kan få adgang til at se/kopiere de enkelte audio-tracks er ikke det samme som en kopisikring. Mit skete tit at mi gamle cd-drev ikke kunne se audio-tracks, mens mit nye afspiller de samme cd'er uden problemer.
Jamen SORT... hvordan fanden kan jeg så vide noget som helst? Skal de skrive på coveret at den er kopisikkret? Hvis ja så er den åbenbart ik for jeg kan intet se som skulle tyde på det...
Der er lavet et lille logo, specielt til at indikere om en CD er kopibeskyttet - det kan ses på http://www.ifpi.no/kopibeskyttelse/sos.htm øverst til venstre. Dog er det ikke påkrævet at pladeselskaberne sætter det på coveret. Er der sådan et på din CD?
sjovt nok er der 2 runde cirkler... i den 1. er der et sterio anlæg... i den anden er der en computer... begge omgivet af en grøn ring som sikkert indikere den kan afspilles på begge ting :)
Det må jo så være en henvisning til ophavsrets-loven, som siger at man ikke må lave en kopi til brug uden for husstanden. Den siger ikke at man ikke må få hjælp af nogen uden for husstanden.
§12, stk. 3: Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke ret til at benytte fremmed medhjælp ved eksemplarfremstillingen, når der er tale om 1) musikværker, 2) filmværker, 3) værker af brugskunst eller 4) kunstværker, såfremt eksemplarfremstillingen har form af en kunstnerisk gengivelse. Med fremmed medhjælp menes folk udenfor husstanden.
Klip derfra.: Endvidere bemærkes, at det ikke er tilladt at få medhjælp til kopieringen (medmindre der er tale om medhjælp fra husstanden) - man må således ikke få en bekendt til at hjælpe sig.
Tja - man kan vel kun sige "Ups" - den § havde jeg ikke bemærket.
Men på den anden side er det muligt at koda fortolker "fremmed medhjælp" som alle uden for husstanden, men jeg tvivler nu på at den "holder i landsretten". Fremmed i juridisk forstand er en uden for den normale omgangskreds. Altså ikke bare en uden for husstanden.
talker> Læs dit eget sp. inden i dig selv, når du så har forstået hvad det er du spørger om, og derefter indser at dit sp. er imod lovgivningen, og Ekspertens regler, så luk det!
mertrr> Fint nok, du kører sagen mod Koda, derefter poster du resultatet her, og så tager vi stilling til om den holdt! Indtil da, så er det her ulovligt!
Jeg er ikke i tvivl om at det er ulovligt at kopiere musik. For min skyld måtte det gerne være ulovligt at kopiere enkelte tracks fra en CD, og kun lovligt at kopiere hele cd'en.
Jeg anfægter bare Koda's fortolkning af "fremmed". Koda har hverken lovgivende eller dømmende magt, og deres fortolkning af loven er derfor ikke nødvendigvis den gældende.
Nåja, så kan vi vel lige så godt blive officielle: talker : Du ønsker hjælp til kopiering af ophavsretsligt beskyttet materiale. Jvf. ophavsretsloven er dette ikke tilladt. Du bedes lukke spørgsmålet. - n0rmality, coadmin
Jeg blev lidt stædig og ringede til en advokat (de kan være gode at kende).
Ophavsretsloven kender til begrebet hustand, og benytter det. Begrebet "fremmed" har ikke samme betydning, ellers ville det være blevet brugt i $12 stk 3. Man må altså godt spørge sin daglige omgangskreds om hvordan man kan lave en kopi til eget brug, men IKKE benytte et fora som fx eksperten.dk
Kodas udlægning af "fremmed" er farvet af at de er en interesse-organisation.
nice :) Tak for hjælpen og klargørelsen af problemet.
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.