Linkede filer
Når man åbner et regneark kan man vælge om evt. link skal opdateres. Hvis man siger nej, åbnes arket med de værdier der var aktuelle da arket senest blev gemt.Jeg tager af og til en backup kopi af et regneark der har adskillige links i flere led under sig.
Forleden oplevede jeg noget måske mærkeligt:
Den aktuelle udgave af regnearket var blevet åbnet og links var blevet opdateret. Underliggende links var dog ikke åbne.
Herefter åbnede jeg den gemte backup-kopi - uden at opdatere links - for at sammenligne udvikling fra gl. til ny fil.
Da backupfilen var blevet åbnet - havde den indflydelse på den aktuelle udgave - det virkede som om at backup-kopiens opfattelse af linkede værdier (som ikke var opdaterede da jeg ønskede at sammenligne til det gamle resultat) blev "ophøjet" til Excels opfattelse af den linkede værdi og dermed det aktuelle arks opfattelse af den linkede værdi - på trods af at jeg inden da havde opdateret værdier i det aktuelle ark.
Jeg er med på at jeg bare kan "knække" links i min backup-kopi inden jeg gemmer den, men jeg er nysgerrig for at vide om min observation er korrekt?
Bliver den senest åbnede fils "opfattelse" af værdien af et bestemt link ophøjet til Excels opfattelse af værdien af det link, og overtages den opfattelse dermed af mit aktuelle ark trods dens opdatering er nyere?
Jeg håber at det ikke er beskrevet alt for snørklet..
