Avatar billede hakio Novice
03. maj 2007 - 16:03 Der er 12 kommentarer og
1 løsning

Landespecifik routing a trafik via DNS

Hej,

Den titel kræver vist noget uddybning... Sagen er den at virksomheden har en serverpark i både Danmark og Kina og driver et website. Virksomheden ønsker at trafik til sitet der kommer fra Kina og omegn bliver sendt direkte til den Kina-baserede serverpark, mens trafikken fra resten af verden bliver sendt til Danmark.

Det er altså en form for DNS hosting, der på baggrund af brugerens lokation (hvis det kan bestemmes) router requests videre til et specifikt ip.

Har prøvet at finde nogle firmaer der hoster DNS som kan klare dette, men uden held indtil videre. Nogen herinde der kender til sådanne firmaer eller har andre forslag til en løsning?
Avatar billede screem_brille Novice
03. maj 2007 - 17:05 #1
mange flere informationer er nødvendige, hvad er det de skal tilgå i DK ? fil server, terminal server ? mail ?, er der nogen lokal server på de forskellige sites osv ?
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
03. maj 2007 - 17:28 #2
Firmaet akamai gør det med deres DSN, også for deres kunder. Fx har whitehouse.org via Akamai haft en kopi liggende i Sverige (eller var det København?), som danske kunder kom til.  En diskussion af det tekniske:  http://www.cs.washington.edu/homes/ratul/akamai.html
Du kan sikkert selv finde firmaet, hvis det har interesse.
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
03. maj 2007 - 17:28 #3
DSN=DNS ;)
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
03. maj 2007 - 17:29 #4
whitehouse.org ska' vær' whitehouse.gov - jeg trænger vist til et par fridage...
Avatar billede hakio Novice
03. maj 2007 - 17:34 #5
OK - mere detajleret info.

Det er ét website.
Der er to webservere - i DK og CN.
Drejer sig om almindelig HTTP trafik (jeg antager at kan det lade sig gøre at route for trafik på port 80, kan det også lade sig gøre for andre porte - correct me if i'm wrong!).

En bruger i DK skal sendes til DK webserver.
En bruger i UK skal sendes til DK webserver.
En bruger i US skal sendes til DK webserver.
En bruger i CN skal sendes til CN webserver.
En bruger i JP skal sendes til CN webserver.
etc. - you get the picture...

En af grundende til at det er ønsket at trafikken, for en kinesers vedkommende, sendes fra Kina til Danmark er at det drejer sig om data der pushes til klienten ofte og denne skal have nyeste data med det samme når det er tilgængeligt. I tillæg hertil kan det nævnes, som mange sikkert har oplevet, at hvis man tilgår servere i Kina og andre steder i Asian er der en hvis ventetid. Dette kan ikke tillades i tilfældet her - derfor den ønskede løsning.
Håber dette giver et bedre billede af tingene.
Avatar billede hakio Novice
03. maj 2007 - 17:35 #6
hehe - tak for info erik, jeg ser lige på det engang:)

og tillykke - du har en lille kærkommen bededagsferie nu!
Avatar billede erikjacobsen Ekspert
03. maj 2007 - 17:51 #7
DNS er ligeglad med portnumre. Man slår navnet op: mitdomæne.dk, og får een eller flere IP-adresser tilbage. Derefter kan man bruge dem til http, ftp, etc.
Avatar billede screem_brille Novice
03. maj 2007 - 17:54 #8
hvorfor ikek bare instruere brugerne i Kina /JP om at bruge den Kinesiske server , og de andre den Danske server ? (på den måde giver det jo sig selv), for mig at se
(umiddelbart), svarer det til f.eks ASUS, der har en Asiasisk site, en Tysk, en UK, osv.
Avatar billede hakio Novice
05. maj 2007 - 00:48 #9
screem_brille -> ja, en indgangsside hvor man vælger hvilket land man kommer fra er en mulighed såfremt det ikke kan løses på den beskrevne måde. der er dog flere grunde til dette ikke er førstevalg.

erikjacobsen -> ang. det med portnumre, ved ik hvad jeg tænkte på! ferie til mig også tak.
har kigget på diskussionen af akamai og whitehouse, og den fortæller noget om hvordan en bruger mener deres service fungerer. har undersøgt det nærmere hos akamai selv, men har ikke kunnet finde noget info denne service på deres website. vil prøve at tage kontakt til dem.
Avatar billede screem_brille Novice
05. maj 2007 - 01:15 #10
nu siger du ikke noget om hvordan netværket er sat op (om de kører noget noget VPN, eller det er en extranet side, men er det f.eks VPN, så ville det jo være nemt nok.
Avatar billede hakio Novice
05. maj 2007 - 15:44 #11
brugerne er helt almindelig internet brugere rundt om i verden - indenfor gambling/casino industrien, så der er mange millioner af dem.
Avatar billede hakio Novice
16. maj 2007 - 15:31 #12
lukket
Avatar billede screem_brille Novice
16. maj 2007 - 15:49 #13
Hvad blev løsningen så ?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester