-sofus- Nybegynder
01. april 2008 - 11:09 Der er 1 kommentar

Microsoft og deres licenser ?

Jeg har en mindre serverpark, som pt kører linux og overvejede lidt at skifte fuldstændigt til Windows 2003 server.

Men må nok tilstå, jeg har ikke den store kendskab, til hvordan Microsofts licensregler gælder.

Hvis man køber Enterprice udgaven til 4.000$ så står der at den kan bruges til 25 users eller devices, og syntes jeg kan huske noget med 1 CPU er 1 Device, vil det så sige, at sådan en licens dækker f.eks. 12 servere med 2 CPU'er i hver ?

Eller skal man ud og købe licenser til hver enkelt server ? og ville man kunne nøjes med webserver edition ? (primært web og sql servere)

Derudover så har jeg også kigget SQL server, men igen, skal man ud i Enterprice udgaven til 25.000$ ? planen er at kører cluster med db serverne.

Til sidst, så har jeg også kigget på Exchange, som jeg ville bruge som pop3/webmail, men der er noget med man skal betale penge per email account ?

Jeg må nok tilstå, jeg ikke har så meget styr på reglerne (;
01. april 2008 - 11:55 #1
sql server express er gratis men begrænset mht. størelse på database og ingen job scheduler ellers koster en sql server workgroup omkring 6000 dask, der findes flere forskellige versioner så du skal holde øje med hvad der lige kan dække dit behov.

lidt links:
http://www.edbpriser.dk/Products/Listproducts.asp?ID=175&Parent=6&Sort=&Gallery=&Producent=0&Rating=0&Max=&Soegeord=microsoft&Submit.x=0&Submit.y=0&Equal152=&Equal190=&Equal215=

og her er minsanten en sql server til en kvart million ????
http://www.edbpriser.dk/Products/Listproducts.asp?ID=262&Parent=6&Sort=&Gallery=&Producent=0&Rating=0&Max=&Soegeord=&Submit.x=19&Submit.y=9&Equal152=&Equal190=&Equal215=
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.