Avatar billede Slettet bruger
07. marts 2009 - 08:57 Der er 12 kommentarer

Harddisk delt i 2

Hvorfor er min Harddisk delt i 2.
Et c:drev og et D:  drev.
En HP. med Vista.
Og hvad gør jeg når D: drevet er fyldt op. Flyttes der så plads automatisk fra c: til D: i dette tilfælde.
Avatar billede haverslev Novice
07. marts 2009 - 09:04 #1
Din harddisk er delt op pga. at der er et recovery på D-drevet
Det vl sige, at der er et komplet installations program med Vista installeret på den D partition.
Du kan under opstart af pc`en vælge at installere fra denne partition og maskinen geninstalleres som den "var" da du fik den.

Du kan ikke umiddelbart lave dit c-drev større, da du derved vil tage plads fra dit D-drev.
Tager du plads fra D-drevet, så vil din recovery IKKE virke mere.

Så slet at hvad du ikke har brug for, på dit C-drev for at få mere plads
Der laves IKKE automatisk mere plads
Avatar billede Slettet bruger
07. marts 2009 - 09:14 #3
Att: Haverslev.

Dette d: drev fik jeg lagt over på en dvd ( 2 stk )den  dag jeg fik computeren.
Skal jeg kun gøre det denne ene gang, eller skal man reglmæssigt tage back up af dette D: drev.
Avatar billede justrace Novice
07. marts 2009 - 09:29 #4
Ja du kørte det program der ligger på din HP maskine, men det kan du kun gøre en gang. Så du kan roligt, hvis du husker at passe godt på skiverne, slette det der er på d-drevet.
Avatar billede haverslev Novice
07. marts 2009 - 09:38 #5
Hvis du har brændt 2 stk. recovery DVD ud, så skal det kun gøres en gang. Du kan kan så bruge disse 2 disc til at geninstallere pc`en med - til "som den var da du fik den"

Hvis du stoler 100% på, at de DVD er brændt og virker korrekt, så kan du godt slette D-drevet og bruge dette til data.

Du skulle kunne ændre dit drev størrelse i Vista
(kender ikke til om det virker) men gå ind her:
kontrolpanel-administration-computerasministration-diskhåndtering

Ellers kan dette:
http://www.helgec.dk/bootit.html
Avatar billede Slettet bruger
07. marts 2009 - 09:59 #6
Tak for Jeres svar.

Men kan det være rigtig at det kun kan brændes over 1 gang.
Her tænker jeg på at lave et ekstra kopi på DVD udover det jeg har pt.
Så jeg er i besiddelse af 2 sæt.
Og derefter slette drev D:

Hvis jeg sletter drev : Bliver det så lagt sammen med drev C:
Avatar billede haverslev Novice
07. marts 2009 - 10:24 #7
"Men kan det være rigtig at det kun kan brændes over 1 gang."
Ja, hvis dit back-up ikke giver dig mulighed for at gemme en "akkumuleret sikkerhedskopi" så er det en engangs forestilling

"Hvis jeg sletter drev : Bliver det så lagt sammen med drev C: "
Nej, ikke automatisk - du skal ind i diskhåndtering ag udføre denne sammenlægning manuelt.
Eller du kan bruge Bootit, som jeg skrev i kommentar #5
Avatar billede justrace Novice
07. marts 2009 - 10:25 #8
Du kan jo prøve om du kan, men HP har lavet det så du kun kan køre det en gang. Har en HP TouchSmart, og det er det samme.
Avatar billede justrace Novice
07. marts 2009 - 10:31 #9
Du skal ikke slette drevet, men kun indholdet. Derefter ændrer du stien på dokumenter, billeder osv. mapperne så dr automatisk bliver gemt på dit d-drev, frem for c-drevet. Hvis du vil ændre størrelsen på drevene skal du gøre det inden du tager d-drevet i brug.
07. marts 2009 - 10:33 #10
(Du ka' godt bruge Vista's DISKHÅNDTERING som beskrevet - det har jeg gennemført en del gange... Så du behøver ikke 3. parts programmer alá http://www.helgec.dk/bootit.html eller lign. ...)

PS: Prøv også "Diskoprydning" for at give plads på C:
Avatar billede ayesha Nybegynder
20. august 2011 - 12:21 #11
Hej
Jeg har lige købt en samsung bærbar computer og det viser sig at jeg har 2 delt harddisk.
Når jeg genstarter min computer kan jeg ikke vælge om jeg vil have delt harddisk eller ej.
Håber i kan hjælpe, for har ikke haft de bedste oplevelser med 2 delt harddisk
20. august 2011 - 12:29 #12
<ayesha>: Du skal oprette din egen 'tråd' med dit spørgsmål! Denne 'tråd' er 'død' ...

http://www.eksperten.dk/spm/opret
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester