Avatar billede cyberesben Nybegynder
11. juni 2009 - 16:42

Dell 2408WFP vil ikke vågne op - hvad fanden gør jeg? (Radeon X800XL via DVI, winXP og Win7)

Det er godt nok et mærkeligt problem jeg har...

Min Dell 2408wfp skærm sat til DVI nr. 1 på grafikkortet, kan ikke finde ud af at vågne op igen hvis den fx er slukket pga. inaktivitet eller hvis man slukker og tænder den på power knappen. Man skal reboote eller lign. for at få billede på.

Når den sidder på DVI udgang 2 er der ikke noget problem (men det er ikke en option, da jeg har 2 skærme og vil gerne have 2408'eren som primær skærm. Jeg kan godt bytte om via software, men ved nogle applikationer defaulter den til skærmen på udgang 1, og da min sekundære skærm, dell 2005fpw, står lodret, er det knap så fedt at fx bios og andre gamle ting som køres i fuld skærm (fx spil) vises på den lodrette skærm).

Ingen andre skærme (har testet med DVI til Dell 2005fpw og Panasonic 50" TV) har problemer med at vågne op når de sidder på DVI udgang 1.

Problemet med at vågne op, opstår kun på min stationære PC (dvs. ikke på min laptop via DVI), i Windows XP og Windows 7. Ikke i Linux, og heller ikke ude i BIOS, der kan jeg sagtens slukke og tænde og få billede igen osv. Når jeg kører Windows i safe VGA mode, er der heller ikke problemer med at få skærmen til at vågne igen.

Hvad fanden kan kan det være? At lige præcis min Dell 2408wfp, ikke kan vågne op når den er sat til min PC med et Radeon X800XL på DVI udgang 1, i Windows XP og 7???

Jeg har endda fået skærmen byttet hos Dell fordi det virkede som den var defekt men nu har jeg fået en nyere revision (A01 i stedet for A00) og problemet er det samme.

Jeg tænkte så det kunne være driveren...:

I Windows XP forsvinder wake-up problemet hvis jeg installerer en ældre ATI Catalyst driver, f.eks. 7.1 eller 7.4 - MEN så kan jeg ikke få lov at rotere billedet på min sekundære skærm (noget med XP SP3 og gamle drivere ik er kompatible), den hopper tilbage til standard setting, når jeg trykker gem. Lige nu kører jeg med 8.4 som kun af og til laver problemer efter inaktivitet, men som stadig ikke vil vække den op, når PCen er låst, medmindre man via tastaturet låser den op i blinde.

I Windows 7 har jeg både forsøgt med nyeste Catalyst driver, og en ældre version, med samme wake up problem på begge, så det er helt umuligt at bruge pt.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester