Avatar billede Six Nybegynder
25. februar 2011 - 18:11 Der er 13 kommentarer og
1 løsning

Svensk pølseret!

Hej eksperter

Der må sidde nogen derude, der kan lave den bedste svenske pølseret overhovedet.

I mange af de opskrifter jeg finder, der står der at kartoflerne man putter i skal være kolde... Hvorfor skal de det?

Hvis i har en genial opskrift liggende, så vil jeg da gerne lige prøve den.

På forhånd tak :)
Avatar billede emfr08ab Nybegynder
25. februar 2011 - 18:36 #1
Spurgte lige min mor :)

Hun siger at de skal være kolde, da de ellers går hurtigt i stykker, og pølseretten bliver smattet.
Avatar billede Six Nybegynder
25. februar 2011 - 18:37 #2
Takker :) Det giver jo egentlig god mening hehe :)
Avatar billede emfr08ab Nybegynder
25. februar 2011 - 18:50 #3
Ja. Der er dog en anden der må bidrage med en opskrift :)
Avatar billede Six Nybegynder
25. februar 2011 - 19:16 #4
Jeg prøver en af de opskrifter jeg kan finde på nettet :) Men jeg takker for dit svar :)
Avatar billede thornor Nybegynder
25. februar 2011 - 20:14 #5
kartoflerne skal være kolde ellers smatter de ud: en god pølseret opskrift http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/438/Gryderetter-opskrifter/Svensk-poelseret-%28-Den-rigtige!-%29
Avatar billede jakobdo Ekspert
25. februar 2011 - 21:29 #6
Jeg synes jo netop når det hele smatter sammen, så smager det bedst.
Jeg laver den gerne efter følgende "opskrift":

1-2 løg, snit og brun dem.
6-8 stk. pølser, snit i skiver og brun med løggene.
1 lille tomatpure.
En god sjat ketchup (heinz)
1/4 liter fløde.

Og hvordan kartoflerne så skal bruges, er lidt efter temperament. Jeg synes jo ovenstående smager godt oven på kartoffelmos. :o)
Avatar billede larsini Seniormester
26. februar 2011 - 09:34 #7
på dk-kogebogen.dk finder du en kanon opskrift som vi har brugt utallige gange - forstanderinden her i huset siger dog at nævnte opskrift skal suppleres med ½ dl piskefløde samt en spiseskefuld eddike, så kører det bare - velbekomme ps og kartoflerne skal/bør være kolde ;-)
Avatar billede Six Nybegynder
26. februar 2011 - 12:52 #8
Hey gutter - Jeg takker for jeres svar :D

Jeg kaster mig ud i gastronomiens mystik i aften og forsøger mig med en gang svensk pølseret.

PS: larsini - hvilken af opskrifterne derinde bruger i ? :)
Avatar billede Six Nybegynder
26. februar 2011 - 12:52 #9
Og jakobdo - Tak for din opskrift, jeg tror det er den jeg prøver i aften :D
Avatar billede larsini Seniormester
26. februar 2011 - 13:06 #10
uha - jeg var ikke klar over at der var så mange at vælge mellem. det er denne der rykker, 7.9 273 hedder den, sidste på listen over pølsesnak - god fornøjelse http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=7441
Avatar billede Six Nybegynder
26. februar 2011 - 15:22 #11
Kanon - Jeg takker mange gange larsini :)
Avatar billede jakobdo Ekspert
26. februar 2011 - 17:00 #12
Måske vi kunne lave ekspertens svenske pølseret?
Og tage de bedste inputs fra alle. :o)
Eddiken har jeg ikke hørt om før, og skal da teste den næste gang.
Avatar billede larsini Seniormester
27. februar 2011 - 11:26 #13
og husk: det skal være røde pølser, alt andet er for fimset. eddike anvendes for at give det hele en "kant" i stil med den friskhed mormors gammeldaws varme kartoffelsalat havde!!!

tilt game over
Avatar billede jakobdo Ekspert
27. februar 2011 - 12:17 #14
Og så skal man jo også huske at røde pølser ikke bare er røde pølser.
Nu vil jeg jo gerne udråbe mig selv til pølse-ekspert. :o)
Men de røde pølser som kan købes for 10-15 kroner, er jo intet i forhold til Steff, Langelændere etc...
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester