_et Praktikant
16. oktober 2014 - 14:49 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Hvornår/skal jeg konvertere myisam tabel til innoDB

Hej.

Jeg har en myisam tabel på ca 5gb med 18,5milioner rækker

Den er MEGET langsom ved nogle querys og nu har jeg lavet en test hvor jeg har konverteret den til en innoDB hvilket har forbedret select tiden på en specifik query med mere end faktor 1000.

Kan det tænkes at være forbundet med at engine nu er innoDB eller at index er opdateret og at tabellen er optimeret som følge af konverteringen. - Konkret: Er det InnoDB der er hurtigere ved store tabeller?


Er der nogle guidelines for tabel størrelse/antal rækker kontra engine type?
Slater Ekspert
16. oktober 2014 - 15:09 #1
Før i tiden var det sådan at MyISAM læste hurtigere men skrev langsommere end InnoDB, så man skulle overveje hvor mange læsninger vs. skrivninger man forventede at gøre i den database.

I dag er InnoDB bedre til alting, og er også den officielle MySQL storage engine, og nu ved helt at udgå. Generelt bør du benytte Inno til alting af de to.
Slater Ekspert
16. oktober 2014 - 15:10 #2
Hov, og MyISAM er ved at udgå. Ikke InnoDB.
_et Praktikant
18. november 2014 - 17:41 #3
Tak for hjælpen.
Svar hvis du vil have point

Mvh
Teddy
_et Praktikant
10. september 2015 - 13:51 #4
lukket
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.