Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Kaare Danielsen

Direktør for Jobindex

E-Mail

kd@jobindex.dk

15 artikler på Computerworld

Kaare Danielsen

6

Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen

Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.

4. marts 2021 kl. 10.00 | læs »
2

Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?

Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?

26. februar 2021 kl. 10.00 | læs »
1

Her er vinderne i DM i Programmering 2020: Reportage fra weekendens spændende dyst

Reportage: DM i programmering blev over fire timer lang og hård dyst mellem Aarhus og København. Mød vinderne her.

9. november 2020 kl. 10.16 | læs »

ATP bør investere mere i at skabe nye it-virksomheder

Klumme: Regeringen har foreslået, at ATP fremover skal investere dobbelt så meget i aktier og aktive investeringer. Og det er en rigtig god ide. Men ATP bør også investere mere i at skabe nye virksomheder, hvis Danmark skal klare sig i fremtiden.

5. august 2020 kl. 10.00 | læs »
Premium

200 danske it-talenter i hård kamp om at vinde DM i programmering: Prøv selv kræfter med de svære opgaver her

Klumme: Kom med indenfor til DM i programmering, der løb af stablen i weekenden. Her kæmpede 200 studerende fra Aarhus og København om at løse flest opgaver på fem timer.

7. oktober 2019 kl. 15.10 | læs »
5

Først i 2032 vil vi kunne se effekten på arbejdsmarkedet af regeringens nye it-fag - er det for sent?

Indspark: Først i 2032, 60 år efter den oprindelige betænkning, er der håb om, at der vil komme lidt flere it-kandidater ud af universiteterne, som kan dække det hul på 19.000 it-folk, som eksperterne har regnet sig frem til, at der kommer til at mangle i 2030.

24. maj 2018 kl. 12.02 | læs »

Galleri: Sjove mødelokaler og eget maskinværksted: Tag med inden for i iværksættercenteret InQvation

Galleri: Har du en god ide og et tilsvarende gnist i øjet? Så er GlobalConnect-rigmanden Niels Zibrandtsen måske klar med lokaler og måske endda millioner af kroner i støtte. Computerworld har været på besøg i iværksættercenteret InQvation i Høje Taastrup ved København.

8. maj 2018 kl. 13.36 | læs »
11

Her opbevarer Rigsarkivet alle dokumenter og hele vores historie: Men alle data skal konverteres hvert 5-10 år

Reportage: Hvordan gemmer man digitale data i 1.000 år? Og hvor mange terabyte går der på en hyldekilometer? Computerworld har været på besøg i Rigsarkivet, hvor højlageret rummer 250 kilometer hylder med mapper.

20. april 2018 kl. 15.22 | læs »
3

Computer på 3,5 tons: DASK er historien om den it-industri, som vi aldrig fik

Reportage: DASK var og er en imponerende maskine. Den er fra den tid, hvor computere blev bygget med radiorør og ferritkerner. Forleden fyldte den 60 år - og Computerworld tog på besøg. Læs om den banebrydende computer her.

16. februar 2018 kl. 15.05 | læs »

ATP bør investere mere i danske it-virksomheder - hvis vores penge kun bliver sat i ejendomme og vindmøller, mangler vi de virksomheder, vi skal leve af i fremtiden

Klumme: ATP bør fokusere på afkastet efter inflation og ikke kun på garantierne, og pensionisternes risiko øges ikke væsentligt ved, at én procent af formuen investeres i at skabe nye højteknologiske virksomheder. Det vil tværtimod være med til at sikre, at det danske samfund og de danske penge stadig er noget værd, når pensionerne en gang skal udbetales.

18. oktober 2017 kl. 14.03 | læs »