Kaare Danielsen

Direktør for Jobindex

E-Mail

kd@jobindex.dk

Linkedin

Se Kaare's LinkedIn profil

19 artikler på Computerworld

Kaare Danielsen

Helt forkert fokus: ATP taber 300 milliarder kroner og skaber ikke de nye virksomheder, som vi skal leve af i fremtiden

Klumme: Pensionsselskaberne investerer gerne i ejendomme og den grønne omstilling, men vi kan ikke leve af mursten og energi-øer. Der er også behov for, at der bliver skabt nogle nye højteknologiske virksomheder, som vi kan leve af i fremtiden til erstatning for de gamle industrivirksomheder, som vi lever af i dag.

2. marts 2023 kl. 11.32 | læs »

Kritik: ATP's investeringer skaber ikke nye virksomheder - og vi kan ikke leve af energiøer alene

Klumme: Vi kan ikke leve af mursten og energi-øer alene. Der er også behov for, at der bliver skabt nogle nye højteknologiske virksomheder, som vi kan leve af i fremtiden til erstatning for de store industrivirksomheder, som vi lever af i dag.

12. september 2022 kl. 10.00 | læs »

Dansk Datamuseum er åbnet: Et spændende indblik i datalogiens danske historie

Reportage: Dansk Datahistorisk Museum er klar med det nye datamuseum.dk, hvor alle kan få indblik i datalogiens danske historie. De fleste it-folk med en del år på bagen vil nok kunne genkende nogle af deres gamle computere, og man kan faktisk blive helt nostalgisk af at se de gamle computere.

14. februar 2022 kl. 08.41 | læs »

Her er vinderne af DM i Programmering 2021 - vinder over 72 andre hold: Se om du er lige så skrap til at programmere som dem

Reportage: DM i Programmering 2021 blev en intens affære, hvor flere af holdene med nogle af Danmarks skarpeste it-studerende dystede koncentreret om at løse komplicerede, datalogiske opgaver på tid. Efter et ophedet opløb var konkurrencen slut. Tag med til konkurrencen - og prøv selv at løse de opgaver, som de deltagende hold blev præsenteret for.

11. oktober 2021 kl. 10.00 | læs »
6

Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen

Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.

4. marts 2021 kl. 10.00 | læs »
2

Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?

Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?

26. februar 2021 kl. 10.00 | læs »
1

Her er vinderne i DM i Programmering 2020: Reportage fra weekendens spændende dyst

Reportage: DM i programmering blev over fire timer lang og hård dyst mellem Aarhus og København. Mød vinderne her.

9. november 2020 kl. 10.16 | læs »

ATP bør investere mere i at skabe nye it-virksomheder

Klumme: Regeringen har foreslået, at ATP fremover skal investere dobbelt så meget i aktier og aktive investeringer. Og det er en rigtig god ide. Men ATP bør også investere mere i at skabe nye virksomheder, hvis Danmark skal klare sig i fremtiden.

5. august 2020 kl. 10.00 | læs »

200 danske it-talenter i hård kamp om at vinde DM i programmering: Prøv selv kræfter med de svære opgaver her

Klumme: Kom med indenfor til DM i programmering, der løb af stablen i weekenden. Her kæmpede 200 studerende fra Aarhus og København om at løse flest opgaver på fem timer.

7. oktober 2019 kl. 15.10 | læs »
5

Først i 2032 vil vi kunne se effekten på arbejdsmarkedet af regeringens nye it-fag - er det for sent?

Indspark: Først i 2032, 60 år efter den oprindelige betænkning, er der håb om, at der vil komme lidt flere it-kandidater ud af universiteterne, som kan dække det hul på 19.000 it-folk, som eksperterne har regnet sig frem til, at der kommer til at mangle i 2030.

24. maj 2018 kl. 12.02 | læs »